Artist: Twenty One Pilots
Scen: Annexet, Stockholm
Datum: 2016-10-27

Svensk Pop Apple Music

I torsdags var Twenty One Pilots i Stockholm. Duon består av Tyler Joseph som spelar de flesta instrumenten och även sjunger, samt Josh Dun som spelar trummor. Det kändes nästan som olika akter mellan låtarna, med ett flertal ombyten av masker och kläder, och bytet från den stora scenen till en mindre mitt ute i publiken. Detta var vad jag vill kalla en riktig show. Låtarna leverades med känsla och kraftfullhet, det märktes att de älskar att spela live.

Joseph Tyler med en av deras ikoniska masker / Foto: Ida Forsberg – @idascamera
Tyler Joseph med en av deras ikoniska masker / Foto: Ida Forsberg – @idascamera

Spelningen på Annexet i Stockholm hade vart utsåld sedan länge och vad man såg på plats var definitivt hängivna fans. En kille i 20 års åldern hade målat halsen svart, andra hade på sig den klassiska röda mössan som Tyler bär, och några tonårstjejer hade sminkat sig rött runt ögonen, precis som trummisen Josh. Redan under tredje låten var sångaren uppe på andra våningen, en halv meter från publiken. 
 
Något som berörde mig var när Tyler samtidigt som han spelade piano med några lugna ackord, berättade om deras dag här i Sverige. ”When I think back on this show, I’m going to think of you guys, I’m going to think of this room here. But another thing I’m going to think of is, today here in Sweden, Josh…” och ett snabbt uppehåll kom när publiken skrek så mycket att Tyler sa till dem vänligt men bestämt: ”I’m talking, I’m trying to tell you a story”, vilket fick publiken att skatta till lite. Han fortsatte: ”Josh bought me a pillow today… so every time we fall asleep on this tour, I’ll be laying my head on a Swedish pillow and I’ll be thinking about you guys”, vilket fick publiken att applådera och skrika lite till.

Det var just det som fick mig att inse att jag gärna önskat att de hade pratat lite mer mellan låtarna, och även av Josh som tyvärr inte sade mycket alls under konserten. Men deras scennärvaro och upplägg av hela showen kompenserade detta. Med deras olika kläd- och platsbyten, kunde man aldrig bli uttråkad. Och med den publikkontakten kan jag bara förstå hur lyckliga fansen var när de gick hem. I mitten av låten Car Radio gick sångaren till den bakre delen av lokalen och ställde sig på en påle, stirrandes ut över publikhavet och fortsatte sjunga. Efter det ”crowdsurfade” Josh inne i en stor röd boll, likt en som man kan springa över vattnet med.

Trummisen Josh med rödmålade ögon under masken / Foto: Ida Forsberg - @idascamera
Trummisen Josh med rödmålade ögon under masken / Foto: Ida Forsberg – @idascamera

Konserten avslutades med att bandet gick av scenen till tonerna av filmlåten My Heart Will Go On , som många sjöng med i på väg ut ur lokalen. Allting verkade vara uttänkt i minsta detalj för att göra upplevelsen av konserten så bra som möjligt, och det var verkligen något som gjorde denna till en av de bästa konserterna jag hittills vart på.

Twenty One Pilots
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Fotograf och skribent för popmuzik. Älskar att upptäcka nya låtar och artister, och live musik är det bästa jag vet. Lyssnar främst på pop, indie/rock/alternative och hip hop. Favoritbandet är The 1975. Här kan du skicka mejl till mig.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011