7

Carly Rae Jepsen är duktig på att leverera bra poplåtar. Nya albumet The Loneliest Time är inget undantag. Men jag saknar dock den där starka hiten och den där lyxiga produktionen som skulle kunna göra ett bra popalbum till ett fantastiskt popalbum. Det känns lite som Jepsen nöjer sig med att vara den där charmiga kusinen som aldrig kommer nå popdrottning-status. Vilket är synd.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Om det är en artist man alltid kan lita på ska leverera bra poplåtar så är det Carly Rae Jepsen.
Hon är inte riktigt artisten som levererar några nyskapande låtar direkt eller göra något revolutionerande med sin musik. Hon gör bra poplåtar. Det behöver egentligen inte vara svårare än så.

Popmuzik Lover Patreon

När kanadensaren nu släpper sitt femte album The Loneliest Time är det just bra poplåtar vi får. Vissa är lysande, så som singlarna Talking to yourself, Beach house och titelspåret som är en fantastik disco-duett tillsammans med Rufus Wainwright. Andra är bra, så som Bad things twice och Far away. Personligen tycker jag dock att Jepsen blir som bäst när hon är mer emotionell som på den magiska låten Bends.

På det hela är det som sagt ett ganska trevligt album. Det är allt som oftast härligt medryckande och vi får en ljudbild som är likt en mix av 70 och 80-tal. Det är funkigt och disco ena stunden och läckert synthigt nästa. Vilket alltid är något som jag personligen går igång på. Men det glimrar aldrig riktigt till för mig. Den där stora hiten saknas och produktionen blir i ärlighetens namn lite platt här och där. Det blir inte den där lyxiga popen som jag så gärna hade velat att Jepsen levererade. Det är lite som hon nöjer sig med att sitta i skuggan av Taylor Swift eller Kylie Minogue och inte vill satsa på att vara den popdrottning hon någonstans skulle kunna bli. Att hon är den där charmiga kusinen som man gillar att umgås med, men som man vet aldrig kommer nå tronen. Vilket är synd, för det känns alltid som Jepsen nöjer sig lite för lätt. Potentialen och låtarna finns ju där, vilket vi definitivt sett på hennes tidigare album.

För mig blir The Loneliest Time som sagt ett bra album. Inte det där fantastiska popalbumet som skulle sätta Jepsen på en ny nivå. Men jag får nöja mig med en knippe bra låtar och att det alltid är trevligt att spendera tid tillsammans med sångerskan.

Här kan du även se en härlig intervju med Carly tillsammans med Zane LoweApple Music.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011