Det var 1991 som Peter LeMarc släppte albumet Sången dom spelar när filmen är slut. Ett album som skrevs i hans föräldrahem strax utanför Trollhättan. Ett perfekt ställe att återvända till efter framgångarna med sina senaste album för att hitta inspiration och arbetsro.
Bland låtarna som kom ur honom senhösten 1990 var just Little Willie John. En låt om en kvinna som bodde i en nedlagd mjölkbutik ”på fel sida älven” och som var lite missanpassad men som blev älskarinna till berättaren i sången.
Just titeln Little Willie John refererar till artisten med samma namn som hade spelat in de skivor kvinnan spelar upp för honom. Vacker nostalgi och riktigt fint berättat när vi får ett nedslag i två livsöden. Till det en riktigt fin beskrivning av staden utmed Göta kanal.

Little Willie John blev tyvärr inte en superstor hit när den släpptes som singel. En 37:e plats på singellistan, samt två veckor på Svensktoppen med en tiondeplats som bäst.
Men albumet blev ännu en succé för LeMark. Platinaförsäljning under hösten med sina 100.000 sålda exemplar och en sjätteplats på albumlistan.

Artisten Little Willie John var en R&B-artist som var stor under 50- och det tidiga 60-talet. Hans mest kända inspelning blev Fever som bland annat spelats in av artister som Elvis, Madonna, Christina Aguilera samt Michael Bublé för att bara nämna några.
Under sin karriär var han bland annat även en frontfigur för att kämpa mot segregationen i USA.

Tyvärr hade Little Willie John ganska kort stubin i kombination att han var glad i flaskan och åkte dit för en hel del slagsmål. Det hela kulminerade med att han mördade en man och åkte in i fängelset 1965. Där planerade han en comeback men hann aldrig så lånt. 1968 avled han av lunginflammation endas 30 år gammal.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply