Det var 1991 som Peter LeMarc släppte albumet Sången dom spelar när filmen är slut. Ett album som skrevs i hans föräldrahem strax utanför Trollhättan. Ett perfekt ställe att återvända till efter framgångarna med sina senaste album för att hitta inspiration och arbetsro.
Bland låtarna som kom ur honom senhösten 1990 var just Little Willie John. En låt om en kvinna som bodde i en nedlagd mjölkbutik ”på fel sida älven” och som var lite missanpassad men som blev älskarinna till berättaren i sången.
Just titeln Little Willie John refererar till artisten med samma namn som hade spelat in de skivor kvinnan spelar upp för honom. Vacker nostalgi och riktigt fint berättat när vi får ett nedslag i två livsöden. Till det en riktigt fin beskrivning av staden utmed Göta kanal.

Följ på Apple Music

Little Willie John blev tyvärr inte en superstor hit när den släpptes som singel. En 37:e plats på singellistan, samt två veckor på Svensktoppen med en tiondeplats som bäst.
Men albumet blev ännu en succé för LeMark. Platinaförsäljning under hösten med sina 100.000 sålda exemplar och en sjätteplats på albumlistan.

Artisten Little Willie John var en R&B-artist som var stor under 50- och det tidiga 60-talet. Hans mest kända inspelning blev Fever som bland annat spelats in av artister som Elvis, Madonna, Christina Aguilera samt Michael Bublé för att bara nämna några.
Under sin karriär var han bland annat även en frontfigur för att kämpa mot segregationen i USA.

Tyvärr hade Little Willie John ganska kort stubin i kombination att han var glad i flaskan och åkte dit för en hel del slagsmål. Det hela kulminerade med att han mördade en man och åkte in i fängelset 1965. Där planerade han en comeback men hann aldrig så lånt. 1968 avled han av lunginflammation endas 30 år gammal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011