Den gåshud som rusar genom kroppen när den unga och vuxna Whitney Houston går in på samma scen i musikvideon till The greatest love of all. Så otroligt snyggt filmat och regisserat av Peter Israelson i Harlems Apollo Theater, New York City.
Det roliga är att det faktiskt är Whitneys mamma Cissy Houston som spelar just den unga Whitneys mamma även i musikvideon. Två år senare ska mor och dotter spela in en duett av Björn och Bennys hit I know him so well från musikalen Chess. Men det får bli underlag till en annan nostalgitripp här i bloggen.

Nordiska Favoriter

The greatest love of all släpptes första gången 1977 av sångaren George Benson, och skrevs av Michael Masser tillsammans med Linda Creed. Låten spelades in för filmen The Greatest, en dokumentär om Muhammad Ali. Då blev låten en medelstor hit och den letade sig upp på andraplatsen av US Hot Soul Singles. Men det var när Whitney spelade in sin version av låten som saker verkligen började hända. Etta på den amerikanska Billboard-listan och i Kanada. Här i Sverige hamnade balladen på en 14:e plats på singellistan. Vilket nu i backspegeln kändes lite blygsamt.
Låten ses idag som en av Houstons främsta och framförallt en av höjdpunkterna från Whitneys debutalbumet från 1985.

Whitney Houston

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011