Född och uppvuxen i Cardiff är Natty Paynter en självlärd multiinstrumentalist med förebilder som Ed Sheeran och Alec Benjamin. Utifrån sina kombinerade influenser trivs Natty med att experimentera med koncept och känslor i sin musik. Ärlig mot sig själv äger artisten sitt eget märke av modig djärv indiepop. När sångaren kom ut som HBTQ+ på sociala medier och interagera med sina fans genom YouTube har en dedikerad onlinefanbas bildats. Att tydligt skildra sina egna erfarenheter, liksom andras med tapperhet och ärlighet har verkligen fått genklang och gett upphov till ett villkorslöst följe. 

Popmuzik Lover

Nya singeln Paper Home handlar om att bo i ett skört hem. Låten skrevs när artisten själv blev hemlös tidigare i år då artistens pappa sparkade ut Natty. Efter att ha tillbringat större delen av kvällen i en polisbil vände sig polismannen om vid tolvslaget för att önska ett gott nytt år. 

”Jag kommer aldrig att glömma natten. Jag fick reda på att min pappa hade haft en affär och mitt i upprördhet och ilska skrev jag Paper Home som en form av terapi för mig själv. Det handlar om att bli utskjuten av min familj, mina föräldrars skilsmässa, utstå psykisk misshandel och att inte ha ett hem. Jag hoppas att det hjälper någon som går igenom något liknande att känna sig mindre ensam och veta att saker och ting kommer att bli bättre.”

Natty Paynter

Det går knappt att sätta ord på känsla som förmedlas i Paper Home, det här hjärtskärande och går rakt in i själen. Jag får gåshud samtidigt som jag blir tårögd. En otroligt stark låt!

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.