Född och uppvuxen i Cardiff är Natty Paynter en självlärd multiinstrumentalist med förebilder som Ed Sheeran och Alec Benjamin. Utifrån sina kombinerade influenser trivs Natty med att experimentera med koncept och känslor i sin musik. Ärlig mot sig själv äger artisten sitt eget märke av modig djärv indiepop. När sångaren kom ut som HBTQ+ på sociala medier och interagera med sina fans genom YouTube har en dedikerad onlinefanbas bildats. Att tydligt skildra sina egna erfarenheter, liksom andras med tapperhet och ärlighet har verkligen fått genklang och gett upphov till ett villkorslöst följe. 

Nya singeln Paper Home handlar om att bo i ett skört hem. Låten skrevs när artisten själv blev hemlös tidigare i år då artistens pappa sparkade ut Natty. Efter att ha tillbringat större delen av kvällen i en polisbil vände sig polismannen om vid tolvslaget för att önska ett gott nytt år. 

”Jag kommer aldrig att glömma natten. Jag fick reda på att min pappa hade haft en affär och mitt i upprördhet och ilska skrev jag Paper Home som en form av terapi för mig själv. Det handlar om att bli utskjuten av min familj, mina föräldrars skilsmässa, utstå psykisk misshandel och att inte ha ett hem. Jag hoppas att det hjälper någon som går igenom något liknande att känna sig mindre ensam och veta att saker och ting kommer att bli bättre.”

Natty Paynter

Det går knappt att sätta ord på känsla som förmedlas i Paper Home, det här hjärtskärande och går rakt in i själen. Jag får gåshud samtidigt som jag blir tårögd. En otroligt stark låt!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.