Idag släpper singer-songwritern Viktor Ejwertz EP:n Blommor i Krukor. En EP som förutom titelspåret innehåller de sedan tidigare släppta låtarna Ingen är ett isflak och Rädda mig.

Apple Music

Låten Blommor i krukor är en berättelse om naturen och ödeläggelsen. Om harmonin och isoleringen. Om olika sätt att förhålla sig till mänsklighetens utveckling.
Låten släpps tillsammans med en musikvideo regisserad av Lin Laurin som är lite av en kortfilm i stilen istället för en regelrätt musikvideo, vilket jag uppskattade. I videon kan vi för första gången se Viktor visa upp sina skådespelartalanger, och undertecknad är imponerad.

Viktor berättar för bloggen.

Regissören Lin Laurin fick höra låten och älskade den.Vi började bolla idéer i början av året och jobbade stenhårt hela våren med att hitta rätt team och bolla angående manus. Vi kom fram till att vi ville göra en video med en genomtänkt berättelse som hade känslan av en kortfilm.

Videon är starkt inspirerad av låttexten. Lin och jag hade många samtal där vi diskuterade känslorna i låten, och Lin intervjuade mig om vad ursprunget till texten är. Detta blev grunden till manuset. Temat för videon blev klimatångest, isolering från omvärlden och att känslomässigt kastas mellan utopi och dystopi.

När visionen började klarna gjorde Lin ett superjobb med att kommunicera den till vår filmfotograf Marco Padoan och scenograf & kostymdesigner Petra Hjortsberg Möller.
Marco och Petra gjorde grundliga förarbeten. Marco skapade bland annat i förväg en 3D-modell av rummet som jag sitter i en stor del av videon, som rummet sen möblerades utefter.
Petra stylade mig och skötte bland annat kommunikationen med NCC som ledde till att vi fick filma på deras största bergtäkt i hela Sverige. Där nere på botten av bergtäkten fick jag stå i bara badbyxor. Ganska absurd känsla, haha.
Vi badade även i ett gammalt stenbrott. Det var kul, men blev rätt kallt efter några tagningar. Det går hur som helst inte att klaga på brist på variation under arbetsdagarna!

Teamet var helt fantastiskt och stämningen under inspelningsdagarna var magisk.
På grund av det gedigna förarbetet lyckades vi filma videon på två ca. 14-timmarsdagar under midsommarveckan, och färdigställa den inom bara några veckor därefter.
Filmteamet bestod av 10 pers och videon sysselsatte totalt 18 personer.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.