Poprockbandet Modernlove. släpper äntligen sin efterlängtade debut EP Oh My Mind. Fokussingeln har passande nog samma titel och presenterar en ekande ljudbild med dynamik. Till stort reverb får vi live-gitarrer, trummor och en avslappat raspig lead. Stämsång varvas med inslag av spröda syntar och olika rytmer i melodin. Texten ämnar belysa kampen mot mental hälsa i en post-pandemisk värld. Men önskan är att sprida glädje och positivitet vilket ackompanjeras av en lättsam musikvideo.

KMR Studios

 ”Oh my mind utforskar känslorna hos unga människor och de mentala hälsoutmaningar som popkulturen, internet och nu senast coronaviruset har. Det mesta av den här EP:n skrevs i det tillståndet av social isolering. Utan distraktion eller befrielse från cykler av negativa tankar kan det lätt börja eskalera till punkten av negativitet och befinna dig i ett konstant tillstånd av panik. Det var genom en ljusare och mer lekfull ljudkomposition som vi kunde bryta dessa tankemönster. Jag tror att vi som unga brukar skämta om vår mentala hälsa som ett sätt att relatera till varandra och inte känna oss så ensamma i det hela. Så det kändes naturligt att skriva en optimistisk låt om sådana mörka teman, snarare än att behandla dem med en påtvingad högtidlighet och formalitet.”

Modernlove.
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.