Poprockbandet Modernlove. släpper äntligen sin efterlängtade debut EP Oh My Mind. Fokussingeln har passande nog samma titel och presenterar en ekande ljudbild med dynamik. Till stort reverb får vi live-gitarrer, trummor och en avslappat raspig lead. Stämsång varvas med inslag av spröda syntar och olika rytmer i melodin. Texten ämnar belysa kampen mot mental hälsa i en post-pandemisk värld. Men önskan är att sprida glädje och positivitet vilket ackompanjeras av en lättsam musikvideo.

Svensk Pop Apple Music

 ”Oh my mind utforskar känslorna hos unga människor och de mentala hälsoutmaningar som popkulturen, internet och nu senast coronaviruset har. Det mesta av den här EP:n skrevs i det tillståndet av social isolering. Utan distraktion eller befrielse från cykler av negativa tankar kan det lätt börja eskalera till punkten av negativitet och befinna dig i ett konstant tillstånd av panik. Det var genom en ljusare och mer lekfull ljudkomposition som vi kunde bryta dessa tankemönster. Jag tror att vi som unga brukar skämta om vår mentala hälsa som ett sätt att relatera till varandra och inte känna oss så ensamma i det hela. Så det kändes naturligt att skriva en optimistisk låt om sådana mörka teman, snarare än att behandla dem med en påtvingad högtidlighet och formalitet.”

Modernlove.
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011