Windows! Det enda jag ser är Windows datorer eller lite Explorer och tidigt 00-tal också i och för sig. Australiensiska CXLOE vänder upp och ner på mörk pop med en kristallklar stämma och sylvass penna mot papperet. I nya låten Soft Rock sjunger hon om ett tidigare förhållande och i tillhörande video får vi massa nostalgiska tillbakablickar. Internet Explorer-fönster öppnar sig till oändlighet med bilder poppar upp och kompletterar låttexten. 

Nordiska Favoriter

Soft Rock är en ode till början av 2000-talet: Kelly Clarkson, iPods, låga jeans och Paramore. Låten handlar om din första sorg, där du desperat vill göra något upproriskt för att lindra smärtan men du är verkligen för mjuk för att göra någonting och bara patetiskt hjärtekrossad. Låten berättar om mitt försök att arbeta mig igenom ett uppbrott. Sätta på mjuk rockmusik, färga mitt hår, piercing i näsan och varannan klyscha. Det är en fasad och en front som jag sätter på för att övertyga mig själv om att jag är stark och helt över att vara hjärtkrossad.”

CXLOE

Denna lovande artist har redan hyllats av Billboard, VOGUE och Rolling Stone. Hennes sound vandrar mellan alternativt och elektroniskt, men med en unik popkänsla för att skapa ett egna sound i det kommersiella gränslandet. Med en tydlig musikalisk estetik och komplexa och mörka texter ramas CXLOE konstnärskap in perfekt. Ni hör och ser den lysande nya singeln Soft Rock här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011