Skolan startar igen och Haiden är här för att lära alla hur man avslutar en storartad sommar full av låtsläpp med en stor jäkla smäll. Med inspiration från indie, punk och en hel del pop får vi i nya singeln Welcome Home en given hit som kidsen kommer spela högt i lurarna kan jag lova. 

”Den här låten gjorde faktiskt min flickvän förbannad när hon först hörde den. Men jag, som inte insåg hur hon verkligen kände till förslaget om långdistans skrev den här låten för att bättre förstå positionen hon befann sig i. Hur skulle jag kunna säga att jag saknade henne när det var min idé att bo 2 000 mil från varandra? Även med de verkliga problemen som ledde till dessa omständigheter måste jag erkänna att det fortfarande är en stor fråga. ”

Haiden

Låten serveras med ett stort mått iskall ironi och sägs vara den mest personliga han någonsin skrivit. Texten är hämtad direkt från konversationer som artisten och hans flickvän hade om att hålla ihop medan de prövade långdistans. Produktionen bygger på en cool gitarrslinga som därefter byggts på med snygga inslag av rocktrummor, elgitarrer och massa körer. Wow säger jag! Ett helt nytt uttryck för Haiden som vi skrivit flitigt om här i bloggen det senaste. Känns som att punk-rock soundet helt klart är tillbaka och artisten gör det på samma briljanta nivå som Olivia Rodrigo. Ni hör den självklara hiten Welcome Home här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply