Har ni lyssnat på podcaster Skäringer & Mannheimer så står det att tydligt att det första konstnärliga uttrycket för Mia Skäringer var genom sången och musiken. Därför känns övergången till en karriär som artist både naturlig och ännu mer personlig och naken för MIA.

Skicka in din musik

Kanske var det 2015 och framförandet av HallelujaLotta på Liseberg som introducerade sångrösten som gömde sig bakom komikern för den breda massan. Men såg ni föreställningen Dyngkåt och hur helig som helst så kom nog inte rösten som någon överraskning. Idag släpps alltså första singeln Aldrig Nu skriven tillsammans med allas vår Molly Sandén. Temat är längtan och förtvivlan och hämtat ur boken Maria – en kvinnlig komikers dagbok. Här sjunger MIA om att det gör ont att inte känna någonting och hur dagen blir en längtan till kväll, kvällarna till morgonen och morgonen till helgen. Aldrig Nu är en insiktsfull låt om kärlek och att inte kunna förbli i nuet.

”För mig frågar låten: Vad är det vi hela tiden jagar efter i våra liv? Och varför? Varför är vi så oförmögna att se det enda vi egentligen har: ”nuet”?”

Mia Skäringer

Produktionen kompletterar den rörande texten och är en branding av organisk instrumentering som också bär på en hel del samtida R&B-sound och syntar. Jag skulle nästan vilja säga en mer pop-inspirerad version av Melissa Horn och det säger jag med största respekt. 

Ni hör debutsingeln från den urkraft och förebild som är Mia Skäringer här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011