Fresh of New Music Friday är Wilja ett lysande stjärnskott som idag tänds på pophimlen. Hennes svala R&B debut Håll mig hårt har tagit ett tajt grepp om mig och inte släppt taget än. Med varma vokaler och stark inlevelse är låten skapad uteslutande från röstmemo på telefonen, något som skapar ett unikt sound och magisk lyssning. Ni hör henne berätta allt om nya släppet till bloggen här.

Popmuzik Podcast

Aktuell med din första låt under namnet Wilja, kan du kort återge hur din musikaliska resa sett ut fram till debuten… 

Jag har tidigare haft mycket fokus på att skriva låtar till andra och till mitt featuring artist projekt “JEN”, så innan Wilja kom till liv så kretsade allt kring det. Det finns fortfarande kvar lika mycket som innan men nu så har jag Wilja också!

Hur kom du på namnet Wilja och vad representerar det för dig? 

Wilja är en kombination av bokstäver av mitt och mina bröders namn så det är som en hyllning till dom. Utan dom är jag inget!

Om du skulle beskriva dig själv som person med fyra ord, vilka skulle det vara och varför? 

Enkel –  jag gillar inte när saker är svårt. Känslostyrd – jag känner mycket och hela tiden. Tänkare – det finns inte en sekund där min hjärna har en tyst stund, jag tänker alltid på allt och alla. Empatisk – Sätter alltid andra före mig själv.

Håll mig hårt presenterar en snygg R&B estetik med pulserande beats, hur har du kommit fram till att det är så här du ska låta? 

Det är ju den genren och soundet som jag alltid har dragits till och haft nära hjärtat. Så när jag och Buddee skrev Håll mig hårt så blev det ganska automatiskt att den gled åt det hållet! 

Vilka är dina förebilder och återfinner vi dem på något sätt i din musik? 

Jag har ju en salig blandning av artister och låtskrivare som jag ser upp till så som, SG Lewis, Ansiktet, RAYE, JP Saxe, mfl. Det jag älskar med dom är hur texten flyter samman med musiken, att dom blir ett och passar ihop på det bästa sättet. Jag antar att det är något som jag också försöker hålla mig till, att musiken och texten ska lyfta upp varandra, och att det ska vara ärligt.

Varför blev Håll mig hårt din första singel? 

Det var en riktig funderare där först vilken låt jag ville ha som min första singel, det stod mellan 2 stycken, men sen så insåg jag att det bara kändes rätt med Håll mig hårt, det är en väldigt fin låt som ligger rätt i tiden.

Hur kom låten till och vad kan du berätta om skapandeprocessen? 

Jag satt hemma i sängen och jobbade på några prod ideér jag hade och började nynna till det som nu är refrängen i låten, jag börjar oftast med sång och stämmor och bygger sedan vidare allting därifrån. Sen så drog jag iväg ett mail till Joakim Buddee och vi började jobba på den tillsammans! Det är så enkelt och roligt att jobba med Buddee, det känns som att vi är synkade och tänker väldigt likadant, så skapandeprocessen med honom är väldigt smidig!

Du verkar vara en flitig användare av röstmemo på telefonen, hur många låtideér och inspelningar har du liggandes där? Finns det någon extra bra du vill lyfta fram.

Haha, jo det finns en hel del bra idéer där (också några riktigt usla)! Några av mina personliga favoriter är när jag har vaknat av att jag sjungit i sömnen och spelat in det i röstmemo! Kanske ska dra in en av dom i någon kommande låt, det hade ju vart ytterst intressant!

Vad handlar Håll mig hårt om? 

Håll mig hårt handlar om att vara ensam efter att ha haft en relation med en person som både har varit bra men också dålig. Man är villig att släppa allt för den personen bara för att få ha och känna den närheten en gång till oavsett hur länge det än varar.

Varför blev det just svenska du valt att sjunga på i ditt eget artistprojekt? 

Det bara blev så, ren slump! Jag satt hemma och började jobba på en annan låt (som kommer att vara mitt nästa släpp) och skickade den till Joakim Buddee och efter det så skjöt det bara iväg.

Vad kan du berätta om den närmaste tiden för Wilja? 

Vi har mycket material på gång som jag är svintaggad på att få ut, planen är att släppa mer och att låta lyssnarna lära känna Wilja på riktigt!

Varför är musik viktigt för dig? 

Det är ju via musiken jag kan uttrycka mig, våga säga vad jag vill och verkligen visa vem jag är utan att ”personligen” behöva säga det rakt ut, det känns ganska lyxigt att få säga saker via musiken!

Vart önskar du att din karriär är om fem år? 

Mitt mål/önskan är att kunna livnära mig på musiken helt och hållet, det hade varit toppen!

Avslutande fråga, en riktig sportfråga. Hur är känslan i magen inför ditt första släpp? 

Det känns riktigt mäktigt, jag har ju suttit på den här låten i över 2 år.. så det känns faktiskt riktigt sjukt att den äntligen ska komma ut! Peppen är rejäl!

Wilja

Vad tyckte du?
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011