Jag brukar ofta jämföra andra artister med honom så det är lite extra kul när musiken kommer från själva källan. Äntligen dags för ny musik från en av mina favoritartister Bazzi, kanske inte så mycket för texterna som melodierna. Jag tycker den här killen är ett praktexempel på modern pop med en hel del cross-over mellan olika genrer och briljant top-liner. Här sjunger han om hur han älskar att befinna sig bredvid sin kärlek och inta både det ena och andra. Produktionen andas till viss del soul, vilket är ett lite nytt inslag i artistens sound. Även profileringen inför den annalkande tredje eran vittnar om lite 60- / 70-tals-inspiration. Vad som gör det ännu tydligare att dessa årtionden agerar inspirationskällor är valet av en vintage syntorgel och den snygga basgången. Men om min gissning håller hela vägen återstår att se.  

Popmuzik Podcast

Produktionen är i vilket fall definitivt signerad Bazzi och vad jag gillar med den här artisten är att han i stort sett skriver och producerar alla sina låtar själv. Debutalbumet Cosmic var ju inget annat än ren magi och allt var från artisten själv. Rätt imponerande ändå! Tiden är som vanligt under tre minuter likt alla andra låtar som artisten släppt. Det är snarare en tävling om att göra den kortaste låten än längsta här. Men sett ur ett större perspektiv vill de flesta ligga under tre minuter eftersom det är så vi konsumerar musik nu. Gillar ni pratsång, R&B, Hip-hop och pop då är detta artisten för er. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011