Funkiga rytmer och en blandning av spoken word/ rap välkomnar oss in i MIRIAMs nya glittrande singel Hängmatta. Under dryga tre minuter leker sig artisten fram till rytmisk briljans och för tankarna till 00-talets R&B. Huvudpersonen i detta lyckade popdrama är ingen annan än den sköna slap-basen som driver handlingen framåt och håller intresset uppe genom hela lyssningen. 

POPMUZIK LOVER 2

Med lika delar självdistans och kaxiga fraser plockar Miriam fram sin inre hiphop-drottning och levererar på hög nivå. Såhär beskriver artisten själv sin musikaliska resa till låten Hängmatta

“När jag såg Jacob Collier i Köpenhamn förra sommaren höll han ett brandtal där han uttryckte ’bara skriv’. Efter konserten åkte jag hem helt sjukt inspirerad och skrev Hängmatta. Först var jag rätt inställd på att pitcha vidare den, men spelade ändå upp en demo när jag var med i podcasten Osläppt förra hösten, och körde den live med fullt band när jag headlina på Babel i Malmö i våras. Både publiken och jag fullständigt exploderade när vi körde den, så efter det var den ”MIRIAM” för mig. Det är skitläskigt att väva ihop en mer humoristisk sida av sig själv med ett uttryck och en kultur som jag har en så sinnessjuk respekt för, men vad fan. Det blir livsfarligt om en lägger band på sig själv om vad och hur en ska skriva om saker och ting. Det måste ju få råka bli ännu en till låt som handlar om att få en sjuk egoboost av en besvarad kärlek. En sån låt kanske inte alls behövs just nu. Men den är otroligt musikalisk, rolig och smart. Och piggar nog upp i höstmörkret, tror jag. Skriv bara!”

Miriam

MIRIAM

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011