Oftast när jag betygsätter låtar i Apple Music hamnar de flesta på en trea första lyssningen. Lite som standarsättning som sedan höjs eller sänks beroende på hur låten utvecklar sig. Vissa kan få en fyra med en gång, för man hör att de är riktigt bra och det vore bara löjligt att ge dem ett lägre betyg än de är värda.

För singeln Cry to a stranger blev det dock en femma med en gång. Det fanns liksom inget annat att göra. Amskøld trycker direkt på de rätta knapparna med låten och jag älskade detta från första lyssningen. Medryckande produktion med en känsla av 80-tal i beat och basgång. Sjukt strak melodi och jag verkligen älskar refrängen. Extra plus för det korta instrumentala partiet vid 2:35, det är ju precis det som jag hoppas någon gör en remix runt.

Cry to a stranger handlar om viljan att leva livet fullt ut utan begränsningar och inte oroa sig över något. Att få göra lite vad man vill nu efter ett år av isolering och restriktioner. Den där upplyftande post-pandemi-låten vi alla behöver.

”Texten i refrängen; ”are we really too old to be young and high, acting like we’ll never die, open up and cry to a stranger” summerar hela låtens tema. En rädsla av att du börjar bli för gammal för att gå ut och göra dumma saker, och en längtan att bara få göra det när du inte har kunnat på grund av pandemin.”

Amskøld

Cry to a stranger skrevs av artisten tillsammans med Jacob Werner, Amanda Kongshaug och Gustav Blomberg samt producerad av Jacob och Gustav.
Du hör hur en låt med fem stjärnor låter här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.