Oftast när jag betygsätter låtar i Apple Music hamnar de flesta på en trea första lyssningen. Lite som standarsättning som sedan höjs eller sänks beroende på hur låten utvecklar sig. Vissa kan få en fyra med en gång, för man hör att de är riktigt bra och det vore bara löjligt att ge dem ett lägre betyg än de är värda.

Nordiska Favoriter

För singeln Cry to a stranger blev det dock en femma med en gång. Det fanns liksom inget annat att göra. Amskøld trycker direkt på de rätta knapparna med låten och jag älskade detta från första lyssningen. Medryckande produktion med en känsla av 80-tal i beat och basgång. Sjukt strak melodi och jag verkligen älskar refrängen. Extra plus för det korta instrumentala partiet vid 2:35, det är ju precis det som jag hoppas någon gör en remix runt.

Cry to a stranger handlar om viljan att leva livet fullt ut utan begränsningar och inte oroa sig över något. Att få göra lite vad man vill nu efter ett år av isolering och restriktioner. Den där upplyftande post-pandemi-låten vi alla behöver.

”Texten i refrängen; ”are we really too old to be young and high, acting like we’ll never die, open up and cry to a stranger” summerar hela låtens tema. En rädsla av att du börjar bli för gammal för att gå ut och göra dumma saker, och en längtan att bara få göra det när du inte har kunnat på grund av pandemin.”

Amskøld

Cry to a stranger skrevs av artisten tillsammans med Jacob Werner, Amanda Kongshaug och Gustav Blomberg samt producerad av Jacob och Gustav.
Du hör hur en låt med fem stjärnor låter här nedan.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik in Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.