I början av året släppte Thomston singeln JPA989, som då var första smakprovet från artistens kommande album Magnolia. I April kom uppföljaren i form av titelspåret som nu äntligen blivit med en musikvideo.

Magnolia framförs tillsammans med Zeph och är del i berättelsen från själva albumets om handlar om Thomstons flytt från sitt hemland Nya Zeeland till USA och närmare bestämt till Los Angeles. I fallet med Magnolia om ett nytt förhållande som tillslut bara störtar och kraschar.

Magnolia handlar om att längta efter en annan plats, mycket att leva inuti ett ”gräset är grönare” mentalitet. Det berör isolering, ensamhet och försöker måla en bild av en utopisk sommar där ett kämpande förhållande kan trivas. Låten skrevs ursprungligen solo, men jag kände att den verkligen skulle dra nytta av ett perspektivförskjutning som skulle fylla i berättelsen och Zeph kom tillbaka med någon ofiltrerad ångest som jag tycker är otrolig.”

Jag har ju alltid gillat Thomston och hans musik. Låtarna har alltid haft en behaglig svärta över sig, och med sina nya låtar tycker jag han även hittat rätt rent kommersiellt och gör sjukt starka poplåtar. Hoppas så att detta blir hans år och ännu fler upptäcker denna artist. För det är han verkligen värd.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.