Direkt nedstigna från mars till våra dansgolv så vill The Planetoids få oss att dansa i nya singeln Drunk. Denna indie-grupp levererar medryckande rytmer och massiva disco-vibbar med en skimrande produktion och alldeles lagom mängd av vocoder. 

Insvept i en kärleksberättelse om ett förhållande som kretsar kring ständigt förändrade tillstånd på grund av olika sinnesstämningar. Talar låten ironiskt nog om relationen till alkohol och droger. Mer specifikt om att en person enbart är snäll mot en när de är berusade. Likt sina inspirationskällor Metronomy, Roosevelt och Parcels vill bandet sätta sin egna trist på genren. Och även om det är något skruvat kan jag inte hjälpa att tycka att det är ganska härligt på något sätt. Bekymmerslöst och lite naivistiskt nästan. 

Produktionen andas absolut organiskt instrumentering och känns som det ska upplevas live. Men vi får även en hel del läckra syntar och glittrande bra partier som vid 3:03 där det blir helt instrumentalt. Releasen ackompanjeras av ytterligare en singel vid namn Valentine’s Day som en hommage till vinylen som innehåller en A och B sida. Fyndigt och definitivt trendigt. 

Med siktet inställt på oändligheten och vidare har detta ett band en kosmisk dragningskraft. Deras profilering är att de kraschade med sitt rymdskepp i Tyskland och har sedan deras jordeliv började haft ett mål, och det är att få folk att dansa och glädjas! Ändå en ganska bra målsättning tycker jag. Med över 100 shower i bagaget är The Planetoids väletablerat och har blivit utnämnt till ett av de bästa indie/disco/pop banden i hemlandet. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.