Direkt nedstigna från mars till våra dansgolv så vill The Planetoids få oss att dansa i nya singeln Drunk. Denna indie-grupp levererar medryckande rytmer och massiva disco-vibbar med en skimrande produktion och alldeles lagom mängd av vocoder. 

Apple Music Svensk Pop

Insvept i en kärleksberättelse om ett förhållande som kretsar kring ständigt förändrade tillstånd på grund av olika sinnesstämningar. Talar låten ironiskt nog om relationen till alkohol och droger. Mer specifikt om att en person enbart är snäll mot en när de är berusade. Likt sina inspirationskällor Metronomy, Roosevelt och Parcels vill bandet sätta sin egna trist på genren. Och även om det är något skruvat kan jag inte hjälpa att tycka att det är ganska härligt på något sätt. Bekymmerslöst och lite naivistiskt nästan. 

Produktionen andas absolut organiskt instrumentering och känns som det ska upplevas live. Men vi får även en hel del läckra syntar och glittrande bra partier som vid 3:03 där det blir helt instrumentalt. Releasen ackompanjeras av ytterligare en singel vid namn Valentine’s Day som en hommage till vinylen som innehåller en A och B sida. Fyndigt och definitivt trendigt. 

Med siktet inställt på oändligheten och vidare har detta ett band en kosmisk dragningskraft. Deras profilering är att de kraschade med sitt rymdskepp i Tyskland och har sedan deras jordeliv började haft ett mål, och det är att få folk att dansa och glädjas! Ändå en ganska bra målsättning tycker jag. Med över 100 shower i bagaget är The Planetoids väletablerat och har blivit utnämnt till ett av de bästa indie/disco/pop banden i hemlandet. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.