Art pop från Finland? Jag är definitivt med på det i alla fall. Katja Vale bjuder in oss till sin mörka mystiska värld av 80-tals syntar och melankoli. Likt ett mytologiskt väsen kallar hon till ett alternativt universum och trollbinder oss med sin debutsingel Zhora. Tittar vi närmare på texten handlar den om personlig utveckling och att hitta sin egen röst. I produktionen byter dynamiska synt-textruer av varandra och skapar en rent av science fiction liknande vision än renodlad syntpop. 

Apple Music Svensk Pop

”Jag älskar dystopisk och postapokalyptisk fiktion, och jag ville skriva en låt som går utöver vår vardag. Samtidigt behövde jag ta ställning och återta mitt personliga utrymme. Du kommer att svepas av mörka underströmmar om du inte visar dig någon respekt. Spring genom glaset, låt andra falla ner, ta hand om dig själv”

Katja Vale

Just soloprojektet Katja Vale började sångerskan arbeta med i mitten av pandemin förra året och låten är Zhora är ett första smakprov från detta. Som debuterande artist är Katja här för att inta tronen som drottning över indiepop i Finland. Och jag vill verkligen hör mer från detta lovande projekt. Vad säger ni? 

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.