Art pop från Finland? Jag är definitivt med på det i alla fall. Katja Vale bjuder in oss till sin mörka mystiska värld av 80-tals syntar och melankoli. Likt ett mytologiskt väsen kallar hon till ett alternativt universum och trollbinder oss med sin debutsingel Zhora. Tittar vi närmare på texten handlar den om personlig utveckling och att hitta sin egen röst. I produktionen byter dynamiska synt-textruer av varandra och skapar en rent av science fiction liknande vision än renodlad syntpop. 

”Jag älskar dystopisk och postapokalyptisk fiktion, och jag ville skriva en låt som går utöver vår vardag. Samtidigt behövde jag ta ställning och återta mitt personliga utrymme. Du kommer att svepas av mörka underströmmar om du inte visar dig någon respekt. Spring genom glaset, låt andra falla ner, ta hand om dig själv”

Katja Vale

Just soloprojektet Katja Vale började sångerskan arbeta med i mitten av pandemin förra året och låten är Zhora är ett första smakprov från detta. Som debuterande artist är Katja här för att inta tronen som drottning över indiepop i Finland. Och jag vill verkligen hör mer från detta lovande projekt. Vad säger ni? 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.