Med ett subtilt hummande inleder Scott Helman sin nya singel Old Friends. Melodin är så enkel och behaglig att den omedelbart fastnar. Men när vi cirka 40 sekunder in i låten når refräng möts vi av en ren kraftsmäll, fast på ett bra sätt. Likt Twenty One Pilots får vi en distad ljudbild som både hämtar inspo från rock, indie och elektronisk pop. Det andas lite punk och en jäkla massa attityd. Jag kan inte säga annat än att jag tycker om det, arenapop-rock är precis i min smak. 

Här hör vi artisten sjunga om en saknad efter sina gamla vänner och brista ut i en desperation efter ungdomens naiva och lekfulla inställning till livet. Men precis som med allt annat så har var sak sin tid, och den ohälsosamma livsstil som artisten vittnar om i låten kanske inte är något att föredra hela livet. Något Scott nu inser och blickar tillbaka på med nostalgisk och glorifierande blick. 

Singeln markerar den första för året och är en massiv pop-banger med enorm refräng. Som sagt det är som att köra rakt in i en vägg fast på ett riktigt bra sätt (om nu det är möjligt). Här har ni den i alla fall pop-rock låten Old Friends

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.