Med ett subtilt hummande inleder Scott Helman sin nya singel Old Friends. Melodin är så enkel och behaglig att den omedelbart fastnar. Men när vi cirka 40 sekunder in i låten når refräng möts vi av en ren kraftsmäll, fast på ett bra sätt. Likt Twenty One Pilots får vi en distad ljudbild som både hämtar inspo från rock, indie och elektronisk pop. Det andas lite punk och en jäkla massa attityd. Jag kan inte säga annat än att jag tycker om det, arenapop-rock är precis i min smak. 

Favoriter Apple Music

Här hör vi artisten sjunga om en saknad efter sina gamla vänner och brista ut i en desperation efter ungdomens naiva och lekfulla inställning till livet. Men precis som med allt annat så har var sak sin tid, och den ohälsosamma livsstil som artisten vittnar om i låten kanske inte är något att föredra hela livet. Något Scott nu inser och blickar tillbaka på med nostalgisk och glorifierande blick. 

Singeln markerar den första för året och är en massiv pop-banger med enorm refräng. Som sagt det är som att köra rakt in i en vägg fast på ett riktigt bra sätt (om nu det är möjligt). Här har ni den i alla fall pop-rock låten Old Friends

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011