Nightshift är tillbaka med sprillans nya singeln One Time. Denna electro-duo har tidigare i år givit oss låten Strangers. Nya singeln är dock lite annorlunda i soundet då den presenterar en ännu mer kommersiellt gångbar pop-låt utan några inslag av EDM-break. I grunden hörs tydligt att låten är skriven på akustisk gitarr, något man sedan valt att bevara i slutproduktionen. Och det valet känns het klart som det gynnar helheten, verserna är relativt avskalade och organiska men de kontrasteras med stora elektronisk refränger. Det känns faktiskt lite som om Twenty One Pilots lika väl hade kunnat göra detta. 

DOLBY ATMOS

Tittar vi närmare på innebörden förstår vi ganska snabbt att låten handlar om att stå upp för sig själv. Mer specifikt är den kommen ur ett beslut att sluta bli utnyttjad av någon i en ration och istället börja tänka på sig själv. Med låten ämnar också Nightshift och Marvenko att inspirera andra att ta samma typ av beslut om de känner sig utnyttjade. 

I mitt tycke en snäppet bättre singel än föregående och definitivt radiovänliga. One Time hör ni här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011