Sårbart och skört är så det låter när Berlin-baserade ANOTHER NGUYEN sjunger till en vän som varit i en relation där det brukats fysiskt våld. Redan från låtens start hör vi hur både produktion och sång stämmer upp i en melankolisk och känslosamt stark ton. Virvlande syntar och subtila trummor leder oss sedan in i refräng, där artisten sjunger ut att hon inte vet vad hon ska säga till sin vän och önskar att hon kunde lyfta smärtan från axlarna. När vi sedermera når andra refrängen har låten nu vuxit sig något starkare och ANOTHER NGUYEN säger att hon står på sin väns sida oavsett vad som händer. 

POPMUZIK LOVER 2

”Jag skrev den här låten efter att en vän öppnade för mig att hennes pojkvän agerat fysiskt och känslomässigt kränkande mot henne. Att höra hennes berättelse var chockerande för mig eftersom de båda alltid verkade som ett mycket lyckligt par. Det finns ingen enkel lösning för överlevande av våld i hemmet eker om hur man kan läka och gå vidare med sitt liv. Med med den här låten vill jag berätta för min vän och alla som har varit i en liknande situation att ”Jag ser dig” och ”Du är inte ensam”.

ANOTHER NGUYEN

Artisten, låtskrivaren och producenten Ngoc Anh Nguyen gör musik som hämtar inspiration från trip hop, alternativ R&B och elektronisk pop. Hennes artistiska förebilder är allt från Tsar B till Julia Michaels. Den starka singeln My Friend hör ni här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011