Konstnärskollektivet och den nu mera kultförklarade gruppen Den Svenska Björnstammen är tillbaka med tredje singeln från sitt kommande femte (!) album. I singeln Att vara själv och inte ensam alls bjuds vi på en av de djupare låtarna som gruppen släppt. Här ställs frågor kring hur vi kan se destruktiva riktningar i omgivningen utan att samtidigt distansera oss ifrån dem. 

Favoriter Apple Music

Produktionen går i sann Bjärnstammen-anda men presenterar ändå något nytt till deras sound. Låten inleds med en pulserande arpeggio-synt och byggs därefter successivt upp med pluck-syntar tills vi landar i en storartad och atmosfärisk refräng. Det är relativt avskalat och bär på en stark nerv av sårbarhet. Som helhet landar jag i en lugn och harmonisk känsla, den inledande synten sätter prägeln för tempot i hela låten. Och även om det kanske inte händer så mycket i form av oväntade produktionsvändningar behövs det faktiskt inte. Låten transporterar mig precis dit den troligtvis ämnar, nämligen till någon slags alternativ värld där omtanke och eftertänksamhet agerar ledmotiv. 

Björnstammen behöver egentligen ingen närmare presentation, men om någon missat så…. I snart 10 år har deras låtar om lycka och vemod har tonsatt en hel generation och singeln Vart jag mig i världen vänder är än idag deras mest streamade och omtyckta låt. Efter fyra starka album är de en självklar beståndsdel till den svenska popscenen. Ny singeln Att vara själv och inte ensam alls ackompanjeras av en tillhörande musikvideo som nästintill går i en psykedelisk anda. I mitt tycke riktigt coolt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011