Konstnärskollektivet och den nu mera kultförklarade gruppen Den Svenska Björnstammen är tillbaka med tredje singeln från sitt kommande femte (!) album. I singeln Att vara själv och inte ensam alls bjuds vi på en av de djupare låtarna som gruppen släppt. Här ställs frågor kring hur vi kan se destruktiva riktningar i omgivningen utan att samtidigt distansera oss ifrån dem. 

Apple Music Svensk Pop

Produktionen går i sann Bjärnstammen-anda men presenterar ändå något nytt till deras sound. Låten inleds med en pulserande arpeggio-synt och byggs därefter successivt upp med pluck-syntar tills vi landar i en storartad och atmosfärisk refräng. Det är relativt avskalat och bär på en stark nerv av sårbarhet. Som helhet landar jag i en lugn och harmonisk känsla, den inledande synten sätter prägeln för tempot i hela låten. Och även om det kanske inte händer så mycket i form av oväntade produktionsvändningar behövs det faktiskt inte. Låten transporterar mig precis dit den troligtvis ämnar, nämligen till någon slags alternativ värld där omtanke och eftertänksamhet agerar ledmotiv. 

Björnstammen behöver egentligen ingen närmare presentation, men om någon missat så…. I snart 10 år har deras låtar om lycka och vemod har tonsatt en hel generation och singeln Vart jag mig i världen vänder är än idag deras mest streamade och omtyckta låt. Efter fyra starka album är de en självklar beståndsdel till den svenska popscenen. Ny singeln Att vara själv och inte ensam alls ackompanjeras av en tillhörande musikvideo som nästintill går i en psykedelisk anda. I mitt tycke riktigt coolt.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.