Walter FM jobbar sakta men säkert mot sitt kommande album och har nu kommit fram till Like a record. En behaglig indiepoplåt som handlar om en önskan att fly sig själv och sina ingrodda mönster. Att det helt enkelt är svårt att ändras. Även om man tillexempel flyttar till en annan stad eller börjar på nytt jobb, så kommer man alltid tillbaka till de där gamla hjulspåren, likt en skiva som går på repeat.

Svensk Pop

Om skapandeprocessen berättar Walter FM för bloggen:

Like a record kom till i februari 2020. Jag spelade på min akustiska gitarr och som en blixt slog melodin och ackorden ner i mitt medvetna. Jag skrev det mesta av låten i den stunden. Frasen ”like a record” var de första orden jag hittade på, och de styrde hur låttexten kom att bli.

Det var klart från början att låten skulle bli mer akustisk, mer indie folk, och så blev det också. Jag hade just köpt en lap steel -gitarr och ville lägga den i någon låt. Like a record gav ett bra underlag för lap steelen och den fick till och med ett solo (vilket tog en evighet att spela in tack vare mina bristfälliga skills)!”

Jag gillade verkligen känslan i låten. Det är en skön lunk i musiken och melodin är ögonblicklig. Precis som en bra poplåt ska vara. Du hör resultatet här nedan.

Walter FM

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.