Innan släppet av sin hypade EP ger artisten Dave Sorrendino oss sin fjärde singel Asking For a Friend. Låten är rytmisk, elektronisk men ändå pop-influerad och atmosfärisk. Nästintill trap-influerade trumkomp blandas med pratsång. Samt ett narrativ om att tackla förväntningarna om hur saker skulle bli, samtidigt som man vet att det inte går att ångra händelser som lett upp till hur det nu istället blivit. 

I det nu mera standardiserade formatet under tre minuter får vi en cool låt måste jag säga. Det är eget men ändå väldigt kommersiellt gångbart och jag förvånas inte att artisten fått ögongen på sig av både stora radiokanaler och musikmagasin. 

Denna New York födda artist flyttade med producent-drömmen till Los Angeles och fann sig själv göra musik åt andra innan han startade sitt egna soloprojekt. Men låtskrivandet till andra artister fortgår trots den egna karriär. Filosofin är att rätt låt kan ändra en artists liv, med egna ord är detta varför just han gör musik för värden att ta del av: 

”Jag lever för att producera, skriva, sjunga och skapa låtar som människor kan nicka på och ibland till och med ta tillflykt inuti.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply