Nilka är en artist som ursprungligen kommer från Florida, USA men som sedan 2014 bor i musikstaden Nashville i staten Tennessee. Där har hon sedan 2017 släppt musik och har bland annat hörts i serierna Light as a Feather och Love Island Australia.

Favoriter Apple Music

Just nu arbetar Nilka mot sitt debutalbum. Från det kan du här lyssna på singeln Luna. En låt som hämtat inspiration från sångerskans egna liv och sökandet efter stabilitet. Att hon länge strävat efter kontroll och tålamod men varit frustrerad av avsaknaden av just det och mest känt sig otålig.
Lite på skoj skyller hon sin otålighet på sin puertoricanska bakgrund, med det fick hon att väva in spanska i låten för att fånga känslan av sig själv och sina rötter. Eller som Nilka själv beskriver det: ”låten var lite som att måla ett självporträtt”.

Du hör det fina resultatet här i bloggen.

Följ Nilka på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.