Nilka är en artist som ursprungligen kommer från Florida, USA men som sedan 2014 bor i musikstaden Nashville i staten Tennessee. Där har hon sedan 2017 släppt musik och har bland annat hörts i serierna Light as a Feather och Love Island Australia.

Nordiska Favoriter

Just nu arbetar Nilka mot sitt debutalbum. Från det kan du här lyssna på singeln Luna. En låt som hämtat inspiration från sångerskans egna liv och sökandet efter stabilitet. Att hon länge strävat efter kontroll och tålamod men varit frustrerad av avsaknaden av just det och mest känt sig otålig.
Lite på skoj skyller hon sin otålighet på sin puertoricanska bakgrund, med det fick hon att väva in spanska i låten för att fånga känslan av sig själv och sina rötter. Eller som Nilka själv beskriver det: ”låten var lite som att måla ett självporträtt”.

Du hör det fina resultatet här i bloggen.

Följ Nilka på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.