Bee Gees är en av 1900-talets största hitmaskin skulle jag säga. Så många grymma låtar som de spelat in och skrivit. Inte bara åt sig själva utan även till andra artister. Som här, när de satte Diana Ross på den brittiska topplistetronen 1986 med singeln Chain reaction. Singeln i sig släpptes under hösten året innan och är tagen från Ross album Eaten Alive. Ett album som bröderna Gibb skrivit och producerat åt sångerskan. (Titelspåret har Gibb-bröderna producerat och skrivit tillsammans med Michael Jackson, som även sjunger på låten).

Popmuzik Lover

Chain reaction är den där typen av låt som lyckas pågå i lite samma takt och stil och samtidigt hålla intresset uppe skulle jag säga. Jag älskar ju de feta trummorna och syntharna här, samt kombinationen av Ross och Barry Gibbs röster.

Lika mycket som jag älskar originalet, så älskar jag Steps cover av låten från 2001.
Denna version börjar på topp och arbetar sig uppåt på något magiskt sätt. Detta var ju under perioden då den danska duon Safri Duo var stora och hade en hit med Played-A-Live (The Bongo Song). Det gjorde att trumarrangemanget från originalet uppdaterades en aning till det mer fylliga och stompiga soundet och blev till något som liknade ett body combat-anthem. Takten är helt galet bra för löpning och det är många träningspass som denna energiknippe till låt varit räddningen för att orka i mål. Antar att målet för producenterna Graham Stack och Mark Taylor var att göra den så over the top som det var tekniskt möjligt. Jag skulle säga att de lyckades.

Självklart blev det succé även för Storbritanniens favoritgrupp när det begav sig. Tvåa på singellistan, då den inte kunde röra Kylies Can’t get you out of my head från tronen, trots en lysande musikvideo med hela gruppen utklädda till sjukhuspersonal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.