Singer-songwritern Line Bøgh och konstnären Christian Gundtoft, som även är ett par, utgör duon Linebug. Tillsammans kommer de släppa EP:n Amusement Park i början av Juni. Här kan du lyssna på och se musikvideon till titelspåret som nyligen släppts. På låten Amusement Park bjuds vi på avskalad och rytmisk arrangemang som blir lite av en mix mellan indie och elektro, vilket jag tyckte blev väldigt skönt.

Om låten berättar Line för bloggen:

”Jag är mycket fascinerad av vår förmåga att sabotera för oss själva och varandra utan att inse det. Jag föreställer mig att om en utomjording hade besökt jorden och observerat vår oförmåga att försöka fånga lyckan, skulle det vara lite som att se ett gäng förvirrade barn i en nöjespark som fortsatte att slåss mot varandra trots att båsen var fulla av spunnet socker och läsk.”

Till låten kan du som sagt också se musikvideon som skapats av Christian med hjälp av 2500 handmålade rutor. Lekfull och skruvad i stil när vi får följa människorna på nöjesfältet.
Han berättar:

”Det var intressant att försöka destillera alla dåliga relationer jag har stött på i mitt liv till en massa animerade karaktärer. På vissa sätt är materialet superdeprimerande, men när du ser hur groteska och överdrivna animationerna är kan du bara skratta åt det. Jag hoppas åtminstone det.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.