Med singeln Any way it cracks debuterar den amerikanska new wave-akten Violet Silhouette. Känslan i låten är mörk och drar åt det mer suggestiva hållet och som får en extra spänning med hjälp av sångarens mörka röst. Att jag tänker The National när jag hör detta är jag nog inte ensam om. Det är dramatiskt och influenserna av industri och post-punk är tydlig i arrangemanget. Jävligt läckert på ren svenska.

Any way it cracks är tagen från Violet Silhouettes EP som döpts till SEMIPERMANENTDEREALIZATION som i skrivande stund finns på Bandcamp, men som jag hoppas även kommer att dyka upp på de andra streaming-tjänsterna ganska snart.

Ates Isildak har regisserat videon till låten som utspelar sig i en mörk VHS-värld. Fick lite tidiga Jonas Åkerlund-vibbar över videon, vilket för oss musikvideo-älskare är ett bra betyg.
Så den videon bör du absolut inte missa.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.