Kan vi ta en sekund och prata om hur charmigt detta intro är! Som om låten Cassie Knows, or How a shy person says I love you för ett ögonblick blir up-pitchad och maxad i tempot. Fantastiskt bra öppning av Icarus Phoenix måste jag säga. 

Apple Music

Tittar vi lite närmare på låten skildrar bandet två historier om hur singeln föddes. Bland annat från att en random person kom fram till en av bandmedlemmarna på ett fik och gav rådet ”Ge inte upp”. Något som fick motsatt effekt och födde just tänka tanken på att ge upp, eller i alla fall ifrågasätta vad hen gjorde med sitt liv. Klipp till långt tidigare när en av bandmedlemmarna var på ett konvent med kyrkan och fyra killar gick runt och sjöng stämsång acapella till unga tjejer. De fyra killarna gick fram mot ett gäng där en av Icarus Phoenix medlemmarna stod och sjöng till en tjej vid namn Cassie. När de sedan tågade vidare sade Cassie att de var väldigt romantiskt av dem, men hon önskade att de inta var så fula. Dessa två helt oberoende historier är vad som inspirerat nya singeln Cassie Knows, or How a shy person says I love you. Klockren story och inspiration bakom låten i min värld. Att sen låten är riktigt bra är ju bara en fullträff. 

Förutom att göra otroligt bra indie kan nog detta band dessutom ta hem priset för längst låt-titlar. Titta bara på stavelserna som spåren på albumet Icarus Phoenix har på Spotify så förstår ni vad jag menar. 

Nya singeln hör ni hör i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.