Kan vi ta en sekund och prata om hur charmigt detta intro är! Som om låten Cassie Knows, or How a shy person says I love you för ett ögonblick blir up-pitchad och maxad i tempot. Fantastiskt bra öppning av Icarus Phoenix måste jag säga. 

Följ på Apple Music

Tittar vi lite närmare på låten skildrar bandet två historier om hur singeln föddes. Bland annat från att en random person kom fram till en av bandmedlemmarna på ett fik och gav rådet ”Ge inte upp”. Något som fick motsatt effekt och födde just tänka tanken på att ge upp, eller i alla fall ifrågasätta vad hen gjorde med sitt liv. Klipp till långt tidigare när en av bandmedlemmarna var på ett konvent med kyrkan och fyra killar gick runt och sjöng stämsång acapella till unga tjejer. De fyra killarna gick fram mot ett gäng där en av Icarus Phoenix medlemmarna stod och sjöng till en tjej vid namn Cassie. När de sedan tågade vidare sade Cassie att de var väldigt romantiskt av dem, men hon önskade att de inta var så fula. Dessa två helt oberoende historier är vad som inspirerat nya singeln Cassie Knows, or How a shy person says I love you. Klockren story och inspiration bakom låten i min värld. Att sen låten är riktigt bra är ju bara en fullträff. 

Förutom att göra otroligt bra indie kan nog detta band dessutom ta hem priset för längst låt-titlar. Titta bara på stavelserna som spåren på albumet Icarus Phoenix har på Spotify så förstår ni vad jag menar. 

Nya singeln hör ni hör i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011