Rådande pandemi har utmanat och utvecklat oss på många sätt. Brittiska Magenta Dusk såg dock så positivt som möjligt på situationen och möjligheter som tidigare kanske inte varit lika självklara. Förutom att helt och hållet starta sin egen musikkarriär började producenten också att samarbeta med artister av andra nationaliteter och började producera musik på ett helt annat sätt. Under loppet av en månad skrevs, spelade han in, mixade och masterade låten Give it Up. I musikvärlden är det väldigt snabbt jobbat för hela kedjan från skapande till färdigställande av en låt. Genom det otroliga fokuset som producenten också kunde rikta till just denna låt kände Magenta Dusk att essensen bevarades och det överensstämde med visionen som artisten ville skapa. Något som enligt Magenta Dusk ofta brukar tappas längst vägen när han håller på med en låt i flera månader. 

Nordiska Favoriter

Själva låten Give It Up handlar om två personer som börjat röra sig i motsatta riktningar från varandra. Artisten talar här i breda termer och säger att låten skulle kunna kunna appliceras på allt från vänner, arbetsrelationer till kärlek. Pratar vi produktion så är singeln elektroniskt driven och bär på en otroligt atmosfärisk känsla. Vi hör sound som påminner både om 80 och 90-talet. Magenta Dusk är i Give It Up sann till det signatursound han säger sig stå för nämligen storartade syntar, drömska musiklandskap och förkärleken till synthwave estetiken. 

Trots att artisten debuterade med sin musik nu i April 2021 är redan en EP påväg och ett helt album 2022. Denna Nottingham-baserade producent gör i nuläget musik från sitt vardagsrum, men tummar inte på kvalitén. Den nya synt-pop singeln Give It Up hör ni här i bloggen! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.