Rådande pandemi har utmanat och utvecklat oss på många sätt. Brittiska Magenta Dusk såg dock så positivt som möjligt på situationen och möjligheter som tidigare kanske inte varit lika självklara. Förutom att helt och hållet starta sin egen musikkarriär började producenten också att samarbeta med artister av andra nationaliteter och började producera musik på ett helt annat sätt. Under loppet av en månad skrevs, spelade han in, mixade och masterade låten Give it Up. I musikvärlden är det väldigt snabbt jobbat för hela kedjan från skapande till färdigställande av en låt. Genom det otroliga fokuset som producenten också kunde rikta till just denna låt kände Magenta Dusk att essensen bevarades och det överensstämde med visionen som artisten ville skapa. Något som enligt Magenta Dusk ofta brukar tappas längst vägen när han håller på med en låt i flera månader. 

Covered PSB

Själva låten Give It Up handlar om två personer som börjat röra sig i motsatta riktningar från varandra. Artisten talar här i breda termer och säger att låten skulle kunna kunna appliceras på allt från vänner, arbetsrelationer till kärlek. Pratar vi produktion så är singeln elektroniskt driven och bär på en otroligt atmosfärisk känsla. Vi hör sound som påminner både om 80 och 90-talet. Magenta Dusk är i Give It Up sann till det signatursound han säger sig stå för nämligen storartade syntar, drömska musiklandskap och förkärleken till synthwave estetiken. 

Trots att artisten debuterade med sin musik nu i April 2021 är redan en EP påväg och ett helt album 2022. Denna Nottingham-baserade producent gör i nuläget musik från sitt vardagsrum, men tummar inte på kvalitén. Den nya synt-pop singeln Give It Up hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011