Med en nerv av vemod och en otrolig närhet levererar Göteborgsartisten MALTÈ nya singeln Brev Från Italien. Här bjuds vi in i en atmosfärisk pop-låt med ett starkt R&B beat, melodiska vokaler och ett glimrande gitarrsolo mot slutet. MALTÈ träffar alla rätt vad gäller text och produktion. Det märkas att artisten själv lyssnar mycket på svensk pop/rap, då detta definitivt når den nivå vi är vana att höra på top 50 Spotify-listan. Som allra bäst är Brev Från Italien i refrängen, där ordvalen och kanske specifikt frasen ”boom-clap” är ett genidrag som målar bilden av den kärlekshistoria artisten beskriver. Men bakom fasaden av kärlek döljer sig ett ännu djupare budskap med nya singeln. 

Såhär säger MALTÈ själv om Brev Från Italien

”Jag ser mig själv så mycket i denna låten, och tycker det är något av de bästa jag gjort. Alla har vart unga o dumma, och dom flesta har försökt att vara någon som man egentligen inte är, för någon annans skull. Jag som liten var alltid ganska blyg. Aldrig den som tog steget tillbaka, men kanske inte den som tog steget fram i samma riktning som alla andra. Det är vad låten handlar om. Att kunna gå från att vara relativt tillbakadragen på ett sätt, till att kunna stå på sin allra högsta tåspets och sjunga ut om vad man känner för någon. Man behöver inte alltid bevisa för folk att man är värd att älskas. Var dig själv, älska dig själv, så kommer resten till dig.”

Popmuzik gillar verkligen talang från lokalt håll och har ni inte upptäckt MALTÉ så gör det i nya singeln Brev Från Italien

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.