Det är något med synthpop och franska som verkligen gifter sig. Antar att det är Visage som satte standarden med Fade to grey när det begav sig. Personligen tycker jag det blir väldigt new romantic-snyggt med en fransk prata i framförallt synthlåtar. Men det funkar i många låtar skulle jag säga. Ett inslag som även Kent tog vara på i låten FF från deras fantastiska album Vapen & Ammunition.

Popmuzik Popcast

Att det blir snyggt kommer du märka på singeln Mon Roy homme med den franska duon Voie 81. Låten bjuder på en suggestiv känsla och läcker synthproduktion. Den fasta takten gör låten nästan lite monoton, men ändå tillräckligt dynamisk för att ge låten en bra dansant känsla.
Den pratsjungna versen sätter definitivt pricken över i:t och det hela blir verkligen en modern new romantic-låt. Där mixen av dagens produktion och gårdagens analoga synthar ger ett behagligt nostalgiskt skimmer över sig.

Mon Roy homme är tagen från duons debutalbum Ralentir som släpptes i Februari och du hör låten här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.