Det är något med synthpop och franska som verkligen gifter sig. Antar att det är Visage som satte standarden med Fade to grey när det begav sig. Personligen tycker jag det blir väldigt new romantic-snyggt med en fransk prata i framförallt synthlåtar. Men det funkar i många låtar skulle jag säga. Ett inslag som även Kent tog vara på i låten FF från deras fantastiska album Vapen & Ammunition.

Att det blir snyggt kommer du märka på singeln Mon Roy homme med den franska duon Voie 81. Låten bjuder på en suggestiv känsla och läcker synthproduktion. Den fasta takten gör låten nästan lite monoton, men ändå tillräckligt dynamisk för att ge låten en bra dansant känsla.
Den pratsjungna versen sätter definitivt pricken över i:t och det hela blir verkligen en modern new romantic-låt. Där mixen av dagens produktion och gårdagens analoga synthar ger ett behagligt nostalgiskt skimmer över sig.

Mon Roy homme är tagen från duons debutalbum Ralentir som släpptes i Februari och du hör låten här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply