Ibland kan det kännas som att stora bolag är de som bestämmer framtiden för artister. Men idag är det lättare än någonsin att producera och släppa musik själv, detta är London-baserade artsten D.A.N ett bevis på. Som independent-artist har han lyckats bygga en stor skara fans och genererat miljonstals streams på Spotify. 

Nu är artisten tillbaka och levererar en stark singel i Devition. Det är atmosfäriskt, mystiskt och storartat. Vad som dock är allra starkast är D.A.Ns magiska röst, det finns en otrolig närvaro och rå känsla som endast få besitter. Att därtill produktionen matchar hans dynamiska röst skapar ju inget annat än en lysande singel i Devotion. Vi möts här av ett relativt organiskt musiklandskap, live-trummor och akustiskt piano utgör grunden men subtila syntar är vad som fulländar helheten. En perfekt avvägning mellan det elektroniska och ”riktiga instrument”. 

Pratar vi bakgrund så började D.A.N redan vid 12 års ålder framträda på öppna scener runton i hemtrakterna på Irland. Han är därutöver och är klassiskt skolad inom musik. Men när han som 18-åring beslutade sig att flytta till London och fullfölja drömmen om artisteriet öppnade sig en helt ny värld inom pop-musik. 

Efter att ha jobbat med riktigt tunga producentnamn i London är nu D.A.N redo att släppa sitt till största del egenproducerade soloprojekt. Första singeln heter Devotion och ni hör den här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply