8

1985 är en nostalgitripp som heter duga signerad Neon Capital. Musiken, produktionen och känslan är som hämtad från ens barndom och 80-talet har inte låtit så mycket 80-tal som det gör nu under 20-talet.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Den danske artisten Martin Bøge Pedersen och hans Neon Capital sätter oss i en tidsmaskin och slungar oss tillbaka till 80-talet med albumet 1985. Du hör redan i inledande Open water att detta kommer bli en lysande resa då vi hör inslag av Kate Bush klassiker Running up that hill i produktionen. Men det slutar inte där. Redan i nästa låt – som heter just 1985 – får vi Back To The Future-vibbar av rösten som ber om hjälp att ta oss tillbaka till 1985. Lysande!

Popmuzik Podcast

Sedan fortsätter det. Det är pulserande synthpop för oss popnostalgisker med glittrande synthar och de där feta trummorna som är karakteristiska från 80-talet. En härlig nostalgitripp som är lite som ett bortglömt vykort från 80-talet. På tal om vykort från 80-talet, så är det inte bara filmen Back To The Future som är inspiration till musiken. Neon Capital använder sig även av Jan Hammers klassiker Crockett’s theme från TV-serien Miami Vice på låten Open doors. En låt Pedersen även släppt tillsammans med sitt andra band Electric Lady Lab redan 2013, men som nu samarbetar igen för att ge låten en ny produktion. Personligen blev jag inget annat än lycklig över musiken och nostalgitrippen som detta album skänker oss i 30 minuter.

Det är som sagt en härlig nostalgitripp och resa tillbaka till 80-talet som Neon Capital bjuder oss på. 80-talet har nog inte låtit så mycket 80-tal som den gör under 20-talet. Det är som att vara tillbaka i pojkrummet och spela spel på min Commodore 64 samt se skräckfilmer på VHS igen. Om inget så är albumet 1985 ett perfekt soundtrack till just den nostalgitrippen.

Neon Capital

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011