Ja, jag vet. Jag är sjukt svag för de där 80-talsproduktionerna. Så självklart gick jag igång på singeln Sally & Miguel med K.T.C när den damp ner i inkorgen. Här bjuds vi på glittrande synthar och läckert dansanta beats som tillsammans skapar en härligt medryckande poplåt för oss i X-generationen att dansa loss till eller ha i hörlurarna när vi tränar. Självklart kommer ni i andra demografier älska detta också. Det är ju 80-talspop, så det finns liksom inget att inte älska här från den drömliknande versen till den pumpande refrängen. Så. Jävla. Härligt.

”Låten blev till genom att jag ville skriva en story kring två vänner som jag träffade i Magaluf en blöt natt för ett antal år sedan. Texten anspelar på denna natt och den relation dessa personer hade till varandra.”

K.T.C

Bakom K.T.C hittar vi André Andersson som tidigare var frontperson i rockbandet Sherlock Brothers som spelats flitigt på svensk rockradio och med bland annat vinst som årets genombrott på Bandit Rock Awards. Han var även med i metallbandet Frances Bloom.

Men låt inte Andrés rockiga bakgrund skrämma bort dig. För Sally & Miguel är ren och skär 80-talspop. Jo, det finns en elgitarr med i produktionen, men det är ju den som får låten att kännas sådär autentisk 80-tal. Bakom strängarna hittar vi till och med legenden Janne Schaffer. Så klicka igång och dansa som om det vore 1986 igen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply