Ja, jag vet. Jag är sjukt svag för de där 80-talsproduktionerna. Så självklart gick jag igång på singeln Sally & Miguel med K.T.C när den damp ner i inkorgen. Här bjuds vi på glittrande synthar och läckert dansanta beats som tillsammans skapar en härligt medryckande poplåt för oss i X-generationen att dansa loss till eller ha i hörlurarna när vi tränar. Självklart kommer ni i andra demografier älska detta också. Det är ju 80-talspop, så det finns liksom inget att inte älska här från den drömliknande versen till den pumpande refrängen. Så. Jävla. Härligt.

Favoriter Apple Music

”Låten blev till genom att jag ville skriva en story kring två vänner som jag träffade i Magaluf en blöt natt för ett antal år sedan. Texten anspelar på denna natt och den relation dessa personer hade till varandra.”

K.T.C

Bakom K.T.C hittar vi André Andersson som tidigare var frontperson i rockbandet Sherlock Brothers som spelats flitigt på svensk rockradio och med bland annat vinst som årets genombrott på Bandit Rock Awards. Han var även med i metallbandet Frances Bloom.

Men låt inte Andrés rockiga bakgrund skrämma bort dig. För Sally & Miguel är ren och skär 80-talspop. Jo, det finns en elgitarr med i produktionen, men det är ju den som får låten att kännas sådär autentisk 80-tal. Bakom strängarna hittar vi till och med legenden Janne Schaffer. Så klicka igång och dansa som om det vore 1986 igen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.