I fredags släppte 17-åriga Klara Almström singeln You think you know som du även kunde höra här i bloggen. För oss som älskar bra poplåtar med skönt driv och gärna lite attityd, så är singeln ett måste att lyssna på. Det var också en värdig fortsättning på sångerskans insats på singeln Find your way home av Joakim Lundell som släpptes i höstas. Då strakt framförd ballad som visade upp sångerskans otroliga röst. Nu blev det istället läckert lekfullt och som sagt massa attityd när Klara sjunger om att man klarar sig utan en viss person som inte verkar bättra sig.

Popmuzik Popcast

I och med att jag blev så imponerad av You think you know när jag hörde den första gången frågade jag Klara vad hon själv kände när hon hörde den.

”Jag tycke väldigt mycket om den och tyckte den var väldigt spännande. Jag hade ju släppt Kinda cool 2019 och det var något sådant jag hade förväntat mig. Vilket den delvis är i början. Sedan kommer refrängen som slår. Haha. Så jag älskade den från början.”

Klara träffar mig över zoom denna soliga vårdag.
Hon är verkligen en tonåring med många järn i elden. Förutom musiken går hon såklart i skola samt har podden Tonårsliv tillsammans med Adrian Macéus.
Klara berättar att det var deras mammor som känt varandra sedan tidigare som fört dem samman. Det slutade med att Klara och Adrian träffades över en pizza 2019, långt innan corona började härja för att spåna idéer om vad de skulle vilja göra ihop.

”Vi båda hade en idé om att det borde finnas en podd av tonåringar. Det var så många vuxna som pratade om hur det var att vara tonåring och vi kände att det behövdes en plats där bara tonåringar är och som får prata om sådana saker. Så vi pratar om allt möjligt fast ur vårat perspektiv.”

Podden verkar ha hittat sin målgrupp för Tonårsliv är nu uppe i 56 avsnitt. I mitt perspektiv kan nog podden fylla både tomrummet för tonåringar att ha en podd om just tonårsliv, men också för vuxna att få en inblick i hur livet som tonåring är, vilket Klara höll med om.

”Jag kan tänka mig att vissa grejer kan upplevas samma för alla, för allt ändras inte från generation till generation. Men det är mycket med sociala medier hur det påverkar oss och att skolan är på ett helt annat sätt idag.”

Adrian är just nu även aktuell som Bert i C Mores nya serie. Jag frågar om Klara också haft skådespelsdrömmar.

”Nej, egentligen inte. Alla barn kan nog tycka det skulle vara roligt att vara skådespelare när man ser alla ungdomsserier och filmer med mera. Jag tänker att det är kul grej, men inget jag velat satsa på.”

Just nu blir fokus på musiken med andra ord.
Klara fick tidigt upp ögonen och öronen för musik. Hon sjöng mycket som liten både hemma och på dagis.
Men det var först när hon vann en talangjakt i fjärde klass som hon kände att det är något hon ville satsa helhjärtat på.

Hennes första stora musikaliska förebild var Meghan Trainor som slog igenom stort och blev en feministisk förebild med singeln All about the bass. På senare tid har Ann-Marie och självklart Zara Larsson blivit starka förebilder berättar Klara.

Dock känner Klara att tiden för att lyssna tillräckligt mycket på musik är begränsad. Så just nu blir det främst den musik som kommer via skolan och en del poddar.

”Hittar jag väl en bra låt så lyssnar jag sönder den. Men just nu jobbar vi mycket med jazz i skolan. Det finns en artist som heter Melody Gardot som jag tycker är duktig, så henne lyssnar jag mycket på just nu.”

Skolan har varit en bra och viktig plattform för Klara berättar hon. Där umgås hon med likasinnade som också vill jobba med musik och som förstår att man inte bara vill bli en ny Zara Larsson utan det är så mycket mer runt hela yrket som artist.

Nu har även en musikvideo till You think you know släppts. Likt singelomslaget får vi se superhjälten Klara även i videon.
Egentligen skulle det ha blivit en ”vanlig” Klara på omslaget, men strax innan släpp kom de på att de skulle göra om henne till superhjälte inspirerad av karaktären Hit-Girl från filmen Kick Ass.

”Låten är så tvådelad, så det bli som två olika personligheter. Sedan kom vi överens om att jag är den personligheten hela tiden, så jag blev en superhjälte!”

Om superhjätefilmer är Klaras favoritgenre?

”Jag tittar inte så mycket på film heller, haha. Men de filmer jag sett med superhjältar och action tycker jag är bra och spännande. Haha.”

Det får med andra ord vara okej att inte hinna se på så mycket film. Istället får vi hoppas att Klara hinner med att släppa ännu fler grymma poplåtar snart. Det hintar hon i alla fall om att det kommer ”inom snar framtid”.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Popcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.