I videon till Penelope Qs nya singel Easy Way Out får vi små inblickar i artistens liv blandat med tecknade serie-klipp allt insvept i ett 80-tals doftande VHS retro-filter. Definitivt snyggt, eget och kan faktiskt även ses som en form av konstuttryck genom bild. 

Låten Easy Way Out är omedelbar med sin popiga hook och avskalade produktion. Ett drivande gitarriff är vad som hela tiden driver låten framåt, och sångerskan leker löjligt lätt med sitt register mellan huvudklang och falsett. Singeln placerar sig någonstans mellan pop och indie på ett väldigt smart sätt. Absolut kommersiellt gångbart men inte strömlinjeformad som många andra poplåtar. Här hör vi hur sångerskan sjunger om att ta den ”lätta vägen ur ett” förhållande. Tillräckligt länge har hon gjort allt för att anpassa sig till den andra parten men nu är Penelope Q helt enkelt över det faktum att hon aldrig kommer vara tillräcklig. 

Singeln är en collab med Adam Turley där han på slutet kommer in som en form av svarsröst och gör att vi får ytterligare en textur i form av röst i denna snyggt slimmade låt. 

I Easy Way Out får vi definitivt en utmanare för sommar-hit. Kanske rent av det starkaste som färgen blå och ramen-älskande Penelope Q har gjort. 

Hör singeln här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.