I videon till Penelope Qs nya singel Easy Way Out får vi små inblickar i artistens liv blandat med tecknade serie-klipp allt insvept i ett 80-tals doftande VHS retro-filter. Definitivt snyggt, eget och kan faktiskt även ses som en form av konstuttryck genom bild. 

Popmuzik Podcast

Låten Easy Way Out är omedelbar med sin popiga hook och avskalade produktion. Ett drivande gitarriff är vad som hela tiden driver låten framåt, och sångerskan leker löjligt lätt med sitt register mellan huvudklang och falsett. Singeln placerar sig någonstans mellan pop och indie på ett väldigt smart sätt. Absolut kommersiellt gångbart men inte strömlinjeformad som många andra poplåtar. Här hör vi hur sångerskan sjunger om att ta den ”lätta vägen ur ett” förhållande. Tillräckligt länge har hon gjort allt för att anpassa sig till den andra parten men nu är Penelope Q helt enkelt över det faktum att hon aldrig kommer vara tillräcklig. 

Singeln är en collab med Adam Turley där han på slutet kommer in som en form av svarsröst och gör att vi får ytterligare en textur i form av röst i denna snyggt slimmade låt. 

I Easy Way Out får vi definitivt en utmanare för sommar-hit. Kanske rent av det starkaste som färgen blå och ramen-älskande Penelope Q har gjort. 

Hör singeln här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011