En elektronisk explosion av frågor kring ens egen moral. Det skulle vara en relativt målande beskrivning av Howard Kaye ny singel Undone. Artisten experimenterar här med många olika lager av distade syntar, mer avskalade partier och pitchade röster. Sammanhållningen i låten är den bombastiska refrängen med sina smått aggressiva synt-textruer och starka sånginsats från artisten själv. Någonstans förs tankarna till bandet Twenty One Pilots med sin mörka anspelning. 

KMR Studios

Såhär säger artisten själv om låten: 

”Är jag en dålig person? En fråga som jag ofta ställer mig själv. Jag är säker på att jag inte är ensam med det här frågeställningen, men om det finns något som Lockdown har gett mig så är det tid att reflektera över hur jag lever mitt liv. Undone är en låt jag skrev under lock-down som hjälpte mig att välja en del rättigheter och fel i mitt förflutna.”

Howard Kaye utgår i nuläget från England och har spelat i band sedan han var 16 år gammal. Något vi definitivt kan höra influenser av i hans egna soloprojekt. Nya singeln Undone är ytterligare ett smakprov på artisten och han imponerar starkt med att ha byggt sin artisprofil helt utan skivolag eller hjälp från branschfolk. 

Undone hör ni här!  

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.