En elektronisk explosion av frågor kring ens egen moral. Det skulle vara en relativt målande beskrivning av Howard Kaye ny singel Undone. Artisten experimenterar här med många olika lager av distade syntar, mer avskalade partier och pitchade röster. Sammanhållningen i låten är den bombastiska refrängen med sina smått aggressiva synt-textruer och starka sånginsats från artisten själv. Någonstans förs tankarna till bandet Twenty One Pilots med sin mörka anspelning. 

Popmuzik Podcast

Såhär säger artisten själv om låten: 

”Är jag en dålig person? En fråga som jag ofta ställer mig själv. Jag är säker på att jag inte är ensam med det här frågeställningen, men om det finns något som Lockdown har gett mig så är det tid att reflektera över hur jag lever mitt liv. Undone är en låt jag skrev under lock-down som hjälpte mig att välja en del rättigheter och fel i mitt förflutna.”

Howard Kaye utgår i nuläget från England och har spelat i band sedan han var 16 år gammal. Något vi definitivt kan höra influenser av i hans egna soloprojekt. Nya singeln Undone är ytterligare ett smakprov på artisten och han imponerar starkt med att ha byggt sin artisprofil helt utan skivolag eller hjälp från branschfolk. 

Undone hör ni här!  

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011