En elektronisk explosion av frågor kring ens egen moral. Det skulle vara en relativt målande beskrivning av Howard Kaye ny singel Undone. Artisten experimenterar här med många olika lager av distade syntar, mer avskalade partier och pitchade röster. Sammanhållningen i låten är den bombastiska refrängen med sina smått aggressiva synt-textruer och starka sånginsats från artisten själv. Någonstans förs tankarna till bandet Twenty One Pilots med sin mörka anspelning. 

Såhär säger artisten själv om låten: 

”Är jag en dålig person? En fråga som jag ofta ställer mig själv. Jag är säker på att jag inte är ensam med det här frågeställningen, men om det finns något som Lockdown har gett mig så är det tid att reflektera över hur jag lever mitt liv. Undone är en låt jag skrev under lock-down som hjälpte mig att välja en del rättigheter och fel i mitt förflutna.”

Howard Kaye utgår i nuläget från England och har spelat i band sedan han var 16 år gammal. Något vi definitivt kan höra influenser av i hans egna soloprojekt. Nya singeln Undone är ytterligare ett smakprov på artisten och han imponerar starkt med att ha byggt sin artisprofil helt utan skivolag eller hjälp från branschfolk. 

Undone hör ni här!  

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.