Kvartetten The Bandettes från Malmö består av Anna Edström Rudolf, Hannah Billing, Kajsa Morueta Orreteg och Emeli Ek. Tillsammans gör de något som de kallar för Scandicana – americana med skandinaviskt skimmer – blandat med country-pop kryddat med en nypa jazz.

Följ på Apple Music

Nu välkomnar de julen och framförallt vintern med den finstämda säsongslåten First snow. Med vackra vokalharmonier och ett mjukt, fint arrangemang sjunger de som känslor som uppstår när vintern är antågande. Bandet berättar:

”En bandhelg för ett par år sedan satt vi tillsammans och planerade, när plötsligt årets första snö singlade ner utanför fönstret. Genast infann sig den lite magiska känslan som uppstår i gränslandet mellan två årstider. Vi plockade fram en gitarr och började helt enkelt skriva för att fånga den känslan i musik. Låten kom att färgas av den melankoliska men hoppfulla känslan av förändring – att ta ett första steg och hämta kraft hos likasinnade. En ensam snöflinga är harmlös men många kan bilda en lavin.”

Visst fångar The Bandettes känslan av den vackra, men samtidigt vemodiga vintern för oss? Jag tyckte detta var väldigt mysigt måste jag säga. Men jag är också en sucker för just jul- och vinterlåtar.

Följ The Bandettes på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.