Kvartetten The Bandettes från Malmö består av Anna Edström Rudolf, Hannah Billing, Kajsa Morueta Orreteg och Emeli Ek. Tillsammans gör de något som de kallar för Scandicana – americana med skandinaviskt skimmer – blandat med country-pop kryddat med en nypa jazz.

Favoriter Apple Music

Nu välkomnar de julen och framförallt vintern med den finstämda säsongslåten First snow. Med vackra vokalharmonier och ett mjukt, fint arrangemang sjunger de som känslor som uppstår när vintern är antågande. Bandet berättar:

”En bandhelg för ett par år sedan satt vi tillsammans och planerade, när plötsligt årets första snö singlade ner utanför fönstret. Genast infann sig den lite magiska känslan som uppstår i gränslandet mellan två årstider. Vi plockade fram en gitarr och började helt enkelt skriva för att fånga den känslan i musik. Låten kom att färgas av den melankoliska men hoppfulla känslan av förändring – att ta ett första steg och hämta kraft hos likasinnade. En ensam snöflinga är harmlös men många kan bilda en lavin.”

Visst fångar The Bandettes känslan av den vackra, men samtidigt vemodiga vintern för oss? Jag tyckte detta var väldigt mysigt måste jag säga. Men jag är också en sucker för just jul- och vinterlåtar.

Följ The Bandettes på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.