Vikten av en fantastisk röst kan ibland underskattas i pop-musiken idag. Därför är det så otroligt befriande när en artist som Mathew V kommer och visar exakt hur storartad och viktig en röst är. I nya singeln Around Here får vi en bombastisk, svulstig och atmosfärsik soul-pop låt. Att Mathew V har en sådan fantastiskt tonsäker stämma har lite att göra med att han spenderade 10 år som klassiskt tränad opera-sångare. Vilket i sig är en otroligt imponerande bedrifts och bakgrund. Men vad som nästan är mer imponerande är hoppet från klassisk musik till pop. Att låta så självklar i en pop-miljö som artisten gör är beundransvärt, oftast brukar spår av operaklang finns i klassiskt skolade röster som väljer andra genrer. Men här sticker både artisten ut med sin stämma och passar perfekt in på samma gång. 

Svensk Pop Apple Music

Artisten berättar själv om den nya singeln: 

”Jag skrev Around Here när jag mentalt och känslomässigt dök in i det förflutna. Den handlar om staden där jag växte upp. Jag ville äntligen se tillbaka med lite perspektiv på mina formativa gymnasietår och hur de formade mig på gott och ont. Jag tror att alla har tider i sitt liv som de associerar till vissa platser. För mig finns den platsen aktivt i mitt sinne och den här låten hjälpte mig att bearbeta det. Jag arbetade med den här låten med begåvade herrar från världens första biograf i Los Angeles. Den har levande stråkar, stora harmonier och känns känslomässigt på bullseye av hur den tiden i mitt liv får mig att känna.”

Om något så lyckas verkligen singeln Around Here att beröra. Den knyter an känslomässigt och får en att känna sig nostalgisk och vemodig på samma gång. Nya singeln markerar ett nytt kapitel för artisten där han nu önskar skörda större framgång. Men Mathew V har definitivt redan nått en lång väg på sin artistresa. Han har redan släppt två album, streamats miljontals gånger och blivit hyllad av bland annat Billboard

Ny singlen Around Here hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011