Med utgångspunkt i R&B/pop gör Natalie Carr pop som hämtar inspiration från artister som Tove Lo, Alessia Cara och Dua Lipa. Omringad av musik sedan barnsben spelar sångerskan både gitarr och piano, men det är framförallt låtskrivandet som är hennes brinnande punkt i livet.

Apple Music

Nya singeln Drive ​​säger artisten är hennes starkaste låt hitintills. Här levererar sångaren en reglerätt powerballad som visar prov på allt hon står för som artist. Det aktuella släppet talar textmässigt upp ett ohälsosamt förhållande baserat på makt och beroendeställning.

”’Drive är en hård, känsloladdad, edgy poppowerballad. Låten beskriver det tumultartade slutet av ett push-and-pull-förhållande. Den drömska pianoproduktionen bygger till en förvrängd, gitarrdriven brygga med invecklad sångproduktion genomgående. Jag skrev ”Drive” om ett giftigt förhållande jag var i, den klassiska ”kan inte leva med dig, kan inte leva utan dig”-berättelsen. Jag skrev om att undvika mina känslor när det gäller uppbrottet på grund av hur förvirrande och krångligt det var vid den tiden. Ibland när vi bearbetar svåra och komplexa känslor känns det som att det är lättare att stoppa dem under en matta eftersom vi helt enkelt inte vet var vi ska börja.”

Natalie Carr

Min favoritdel av Drive är sista refrängen när skrålande elgitarrer skapar en förlösande känsla och gör att jag tappar perspektiv om tid och rum.

Följ Natalie Carr på sociala medier.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.