Låt dig transporteras till en musikalisk värld som hämtad ur Tusen och en Natt. Där instrument som lyrharpa, luta och darbuka (handtrumma) förtrollar dina sinnen. Show Boy bjuder oss på en nästintill konstnärligt utformad singel där han tänjer på sin artistiska gränser och hämtar influenser från orientalisk musik. Det ska dock tilläggas att detta görs på ett otroligt snyggt och subtilt sätt där vi fortfarande får en modern touch och kan höra artistens förkärlek till elektronisk pop.  

Svensk Pop

Låten Ishtar Lion är en romantisk hyllning till nya möten och den förväntan man kan känna över att träffa en ny vän eller inleda ett förhållande. Låten skrevs och producerades innan lock-down i ett sinnestillstånd av lycka. Men såhär i glansen av Corona har låten fått en mer nostalgisk känsla då artisten längtar till tiden innan pandemin. Således kan vi se Show Boys låt som en form av eskapism där vi förs till ett land långt långt bort med nya äventyr som väntar varje dag. 

Själva artisten heter egentligen Jovis Lane, men han tar sig uttryck genom det alternativa pop-projektet Show Boy. Sedan släppet av första singeln 2017 har hans musik hyllats av flera inflytelserika musik-magasin, men det är framförallt hans live-framträdanden som är specialiteten, kanske därav namnet Show Boy. I februari såg hans andra EP ljuset, som har fått titeln Ishtar Lion, precis som singeln. 

Ni hör det här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.