Låt dig transporteras till en musikalisk värld som hämtad ur Tusen och en Natt. Där instrument som lyrharpa, luta och darbuka (handtrumma) förtrollar dina sinnen. Show Boy bjuder oss på en nästintill konstnärligt utformad singel där han tänjer på sin artistiska gränser och hämtar influenser från orientalisk musik. Det ska dock tilläggas att detta görs på ett otroligt snyggt och subtilt sätt där vi fortfarande får en modern touch och kan höra artistens förkärlek till elektronisk pop.  

Låten Ishtar Lion är en romantisk hyllning till nya möten och den förväntan man kan känna över att träffa en ny vän eller inleda ett förhållande. Låten skrevs och producerades innan lock-down i ett sinnestillstånd av lycka. Men såhär i glansen av Corona har låten fått en mer nostalgisk känsla då artisten längtar till tiden innan pandemin. Således kan vi se Show Boys låt som en form av eskapism där vi förs till ett land långt långt bort med nya äventyr som väntar varje dag. 

Själva artisten heter egentligen Jovis Lane, men han tar sig uttryck genom det alternativa pop-projektet Show Boy. Sedan släppet av första singeln 2017 har hans musik hyllats av flera inflytelserika musik-magasin, men det är framförallt hans live-framträdanden som är specialiteten, kanske därav namnet Show Boy. I februari såg hans andra EP ljuset, som har fått titeln Ishtar Lion, precis som singeln. 

Ni hör det här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply