Det var i somras som jag stiftade bekantskap med artisten Timberly från Stockholm. Då tillsammans med &Tilly på den drömliknande låten Shoot you som verkligen fångade mitt intresse. Den hamnade bland annat i den veckans Popfavoriter och har streamers en hel del sedan dess. Inte bara av mig, utan av alla er där ute.

Svensk Pop Apple Music

Nu är det dags för Timberly att släppa singeln That’s not love, som även är tagen från artistens kommande EP Intoxicated Virgo. Det drömliknande från Shoot you är borta och istället får vi energisk pop-punk som är omöjlig att stå still till. På låten sjunger Timberly om att hitta kärleken när du själv inte passar in. En coming-to-age-poplåt om att hitta sin egna identitet och äga den.

”Jag har alltid försökt dölja min queer identitet bakom subtila antydningar och metaforer. That’s not love är låten där jag släppte det… Allt jag säger är sanningen och vad jag i stunden upplevde.
Men låten är fortfarande öppen för personliga tolkningar. Alla som känt sig frustrerade på dubbelmoraler och samhällsnormer kring kärlek bör kunna relatera.”

Produktionen är som sagt ösig och den balanserar snyggt mellan pop, rock och punk. Inspirationen hämtas från moderna artister som Yungblud och Sam Fender med nostalgiska band som The Cure och Green Day. Med andra ord så är det genre och åldersöverskridande musik som du definitivt kommer digga loss till.

Jag zoomade med Timberly för att snacka mer om låten.
Denna gång är videostreamen lite sämre. Ganska pixelig och bilden fryser några gånger tyvärr. Men du kommer definitivt att kunna höra det som sägs, vilket ändå är det viktigaste.

Timberly

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011