Den otroligt talangfulla SHY Martin fångade min uppmärksamhet för första gången när jag hörde artisten gästa Mike Perrys ofantliga hit The Ocean. En tid därefter snubblade jag över Spotifys podd Equalizer där artisten medverkade i ett avsnitt, och efter det var jag helt fast. SHY Martin berättar i poddavsnittet att valet av artistnamn härstammar från henne introverta och blyga sida, därav SHY. Men istället för att se det som ett hinder vänder hon det till en typ av styrka genom artisteriet och får utlopp för så mycket av hennes personlighet igenom låtskrivandet. Bara det är ju magiskt bra i en branch där extroverta artister nästintill uteslutet belönas för att de just är extroverta. Utöver att hon skapat sig en otroligt intressant artistprofil är ju musiken inget annat än briljant pop. Jag kan inte räkna upp något av artistens släpp som inte varit annat en ren och skär pop-magi. Och då överdriver jag verkligen inte. Alltid nära, alltid rått och avskalat med sån knivskarp precision vad gäller produktion och texter. 

Nu släpper artisten ännu en kommersiell bed-room pop låt som ger rysningar längst hela ryggraden. I singeln Break With Me pratar artisten om separationsångest och den förgiftade stämningen som kan uppstå när en relation går från kärlek till att bli främlingar för varandra. I sann SHY Martin anda osar låten av sårbarhet, drömsk produktion och en gitarrdriven bas. Singeln är även kommen ur den rådande pandemin, vi hör artisten själv berätta:

”Det förra året har varit överväldigande på många sätt. För första gången på flera år har jag tillbringat mycket tid med mig själv och tagit utrymme att reflektera. Jag har tänkt mycket på hur dessa konstiga tider vi befinner oss i har förändrat så många relationer, några som har blivit starkare och andra som har gått sönder. Vi började skriva Break With Me en sommarkväll i bilen på väg hem från en sjö, men jag relaterar till det nu mer än någonsin. Under förra året tänkte jag också på hur jag vill arbeta med min musik och valde att starta mitt eget skivbolag för att få full frihet varje steg på vägen. Detta är den första låten jag släpper på min egen etikett, så det känns väldigt speciellt.”

Precis som alltid hamnar en i trans när SHY Martin öppnar upp sitt inre och ger oss trollbindande bedroom-pop. Ni hör nya singeln Break With Me här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply