Scissor Sisters var ett av banden som betydde mest för mig under 00-talet. Från den lysande debuten 2004 till avslutande fjärde albumet Magic Hour som släckte ner bandet helt 2012. Så många bra låtar av dans och vemod under åtta härliga år.

POPMUZIK LOVER 2

Frontmannen Jake Shears släppte sitt självbetitlade soloalbum 2018. Det gick tyvärr ganska obemärkt förbi mig. Det var väl främst att singlarna aldrig riktigt fånade mig och allt kändes lite off. Men nu, med nya singeln Too much music har Jake hittat helt rätt igen. Det är dramatisk disco-pop som får mig att känna att saknaden efter Scissor Sisters inte varit förgäves, för detta är precis så fantastiskt som jag någonsin hoppats på att en ny singel med Shears ska vara.

Det är dansant och dramatiskt. Det är en låt som jag vill dansa till hela natten.
Med Too much music släpper Jake första smakprovet från kommande albumet Last Man Dancing, som släpps den 2:a Juni. Här får vi tolv nya låtar med artisten varav några även gästas av artisterna Kylie Minogue, Big Freedia och Amber Martin.

Om albumet berättar Jake:

”Last Man Dancing är min ultimata hemmafest. Presenteras i två distinkta halvor, den skildrar en natts resa från sjungande danshymner till de djupare, mörkare hörnen av mitt vardagsrum. Elektro-pop, tech-house, poppers-drivet disco, det är MIN efterfest och DU fick precis adressen. Vi kan vara så högljudda och sena som vi vill… och även om alla kanske inte håller ut till slutet, är det de sista som dansar som belönas med kvällens mest magiska ögonblick.”

Följ Jake Shears på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011