Finns det någon person som betytt mycket för popmusiken genom åren är det helt klart Burt Bacharach. Tillsammans med textförfattaren Hal David har Bacharach skapat tidlösa klassiker och just (There’s) Always Something There to Remind Me är en av mina personliga favoriter.
Det har blivit en av de där låtarna som på något vis är större än artistens om framför den. Låten har spelats in otaliga gånger igenom åren och vem som än gjort den så har resultatet oftast blivit väldigt bra. Lite som en låt man inte kan misslyckas med.
-Eller tja, det går väl att förstöra allt om man anstränger sig. Det finns väl de som misslyckas med att koka upp vatten på spisen också kan jag tänka mig. Men förutsättningen att faktiskt få till ett bra resultatet med just (There’s) Always Something There to Remind Me känns ganska goda.

Favoriter Apple Music

(There’s) Always Something There to Remind Me spelades in med Dionne Warwick som demo 1963 men släpptes först med Lou Johnson året därpå när sångerskan fick en mindre hit med låten under sommaren. Det var först senare under hösten samma år som låten på riktigt slog igenom när Sandie Shaw släppte en version av låten som då blev etta i Storbritannien.

Dionne Warwick släppte sin version av låten först 1967 och hon har i alla fall för mig blivit väldigt mycket synonymt med låten. Det är oftast hennes namn som dyker upp först när jag pratar om låten.

Men historien om (There’s) Always Something There to Remind Me tar absolut inte slut där.
Genom åren har bland annat Naked Eyes och R. B. Greves tolkat låten. Själv fick upp ögonen för den med produktionsduon Tin Tin Out som gjort om låten till en klubbdänga tillsammans med sångerskan Espiritu 1995. Deras version blev etta på den brittiska klubblistan, samt att den nådde en hedrande 14:e plats på singellistan i samband med släppet.
Remixen i sig är klassisk Tin Tin Out-aktig med piano och deras tidsenliga house-produktion.

Även här i Sverige har låten tolkats genom åren.
Främst är det Lill Lindfors som spelade in den svenska versionen Alltid nåt som får mig att minnas 1967. Men även Fläskkvartetten spelade in låten 2007 tillsammans med Freddie Wadling för deras album Voices of Eden.

Man kan säga att en klassisk låt aldrig åldras. Just (There’s) Always Something There to Remind Me känns som en sådan låt, som gång efter gång dyker upp på ett eller annat sätt och som alltid lyckas vara just en riktigt bra låt. Men är man ett musikaliskt geni som Bacharach är det kanske inte förvånande…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011