Fluke var en grupp från Storbritannien som bestod av Mike Bryant, Jon Fugler och Mike Tournier som var aktiva mellan 1988 till 2003. Mest kända blev det för deras medverkan i olika filmer så som The Matrix Reloaded och Sin City. Men även för att deras musik fanns med på en del spel.
Under åren släppte bandet fem album allt som allt, där Risotto från 1997 blev deras största succé med bland annat singlarna Atom Bomb och Absurd.

Popmuzik Podcast

Personligen blev jag introducerad till Fluke via deras remixar av andra artister i början av 90-talet.
Främst dessa tre remixar som jag tänkte lyfta fram i dagens nostalgitripp.

Först ut är deras största hit som remixare.
Året var 1993 och Björk var ett av de hetaste namnen på pophimlen efter att ha släppt sitt debutalbum som hette just Debut. Från den plattan hittar vi Big time sensuality som Fluke gjorde om till Mini-, Magi– och Moulimixar. Här skulle jag nog säga att remixarna slog originalet på alla plan och då är ändå originalversionen av Big time sensuality en av Björks absolut bästa låtar. Men just Fluke skapade en trance:ig tolkning av låten som var helt magisk och blev faktiskt videosinglen av låten. Då vet man att man gjort alla rätt.

När det var dags att väcka liv i Frankie Goes To Hollywood 1993 med smalingen Bang!… The Greatest Hits of Frankie Goes to Hollywood fick de en enorm hit med Relax som än en gång tog ut låten på dansgolven och upp på topplistorna. Bland annat gjorde tyska Jam & Spoon en magisk Trip-O-Matic Fairy Tale Remix av låten.
Inför sista singel från samlingen var det Fluke som fick hålla remixfanan högt när de gjorde sina klassiska Magi– och Minimixar på singeln. Här tar de vara på originalets hi-nrg-produktion och gör en pumpande elektroremix som känns som hämtad från ett TV-spel. Älskar just denna remix på låten som på ett snyggt sätt mixar ihop originalets 80-talsproduktion med 90-talet.

Sist ut är en remix som varit med mig i löpspåret så många gånger sedan den kom i slutet av 90-talet. Vi snackar Fluke’s Atlantis Mix av Theme for Great Cities från singeln War Babies med Simple Minds från 1998. (En singel som för övrigt har en helt magisk remix av The American signerad Interference).
Just Theme for Great Cities ’98 är sådär härligt pumpande och även den känns lite som ett soundtrack till ett TV-spel. Perfekt puls för löpning i alla fall.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011