Joe & The Anchor fortsätter att släppa starka hitlåtar. Bandet från Skåne har gång efter gång imponerat med sin musik och utvecklats som band. Det märks tydligt på deras senaste släpp och nya singeln Wait on me är definitivt inget undantag.

Nordiska Favoriter

Här bjuder bandet oss på en R&B-driven poplåt som uppmanar till att hålla ut och att våga ta tiden att läka nånting som gått sönder. Den handlar om att man i svåra tider ska försöka se ljuset för att få motivationen att ta sig igenom till andra sidan; ett budskap som är extra relevant i en tid som denna. 

Wait on me handlar i grunden om tålamod, att vägen till någonting vackert kan vara fullt av hinder. Det kan gälla en komplicerad kärleksrelation, en borttappad vänskap eller ett sår inom sig själv som tar tid att läka – nånting som gått sönder som måste bygga upp det igen, bit för bit. Och det måste få ta tid.” 

Låten i sig inleds avskalat och försiktigt. Där beatet kläs upp i atmosfäriska synthar och gitarrer medan Joakim Rosenlunds lägger hela känsloregistret i rösten.

Nu har singeln även fått en musikvideo som har premiär här i bloggen.
I början var det tänkt att bandet skulle lägga ganska mycket pengar på musikvideon, men efter rådande omständigheter så fick de istället tänka om och göra allt själva, i nutida covid-anda. Allt från att hitta lämplig lokal, manus och rekvisita till ljussättning, inspelning och klippning.

Resultatet är effektivt i all enkelhet. Bandets sångare befinner sig i ett kalt rum där videon skildrar hur något trasigt måste bygga upp igen bit för bit, och det måste få ta tid.

”Vi är väldigt nöjda med vad vi skapat, och vi hoppas att det märks att vi lagt ner både tanke och själ i musikvideon.”

Wait on me är fjärde singeln från bandets kommande EP Blue som släpps under våren.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.