8

Med önskan att skapa ett mänskligt album breder Tove Styrke ut sin allra popigaste persona när hon ger oss det explosiva albumet HARD. Här spänner sångaren över diverse känslor och presenterar en ärligare sida av sig själv. Sexuell frigörelse står i centrum där Styrkes röst är den klart lysande stjärnan. Över nio spår visar hon hur modern pop låter och är redo att katapultera till oändligheten och vidare.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det var med spänning jag satte tänderna i Tove Styrkes nya album HARD när det släpptes 00:00. Efter lysande singlar, spännande artwork och koncept var förväntningarna skyhöga. Lyckas hon leva upp? Helt klart om ni frågar mig.

Popmuzik Lover

Soundet må vara något spretigt, men samtidigt säger Tove att hon ville skapa en platta som kändes mänsklig. Vad är mer mänskligt än att pendla mellan humör och iklä sig olika typer kostymer? Över nio spår frångår stjärnan sitt förra album Sway där minimalismen stod i centrum till att nu istället göra full-blown pop. Det här är trots allt albumet där Styrke vill leva ut sin stora stund som popstjärna och är redo att katapultera till oändligheten och vidare.  

I need something more than my imagination, even if it breaks my heart är en rad från ´Show Me Love´ som jag tycker summerar mycket av vad det här albumet handlar om. Att utsätta sig själv och sitt hjärta för risken att bli sårad, men också för chansen att känna något på riktigt. Det handlar om den kontrasten. Det är HARD.

Tove Styrke

Temat kretsar kring sexuell frigörelse och är mer personligt och råare än någonsin tidigare. Artisten väljer att inte censurerar några delar av sig själv. Här pratar hon öppet om sexualitet, psykisk ohälsa och kärlek. Melodispråket är enkelt och hookarna omedelbara, bakom den popiga fasaden döljer sig många gånger melankoli och mörker. Som i den personliga texten till Hard som handlar om att bli kär och våga släppa in en annan människa på djupet. Eller den hjärtskärande Bruises där hon sjunger om hur hon brukar springa iväg så fort känslor utvecklas för någon. Språket är rakt och okomplicerat där alla kan relatera och känna igen sig i något.

Jag applåderar sångaren för att hon tester nytt och bryter nya mark. Ljudmässigt rör vi oss ifrån allt från 80-tal i singeln Start Walking, till gospel i Free och elektronisk danspop i 24H. Därtill tar vi vägen förbi glittrande tuggumipop i Millennium blues. Om plattans mest utmärkande spår Free säger sångaren.

Free för mig handlar om sexuell frigörelse. Folk kan ta med sig vad dom vill från den låten, men för mig är syftet med den att upplyfta. Hjälpa mig att bara finnas i den här kroppen utan tanke eller tvekan och utan att bry mig om vad någon annan tycker eller tänker om mig.

Tove Styrke

De tvära kasten känns uppfriskande och gör att jag som lyssnare sitter ovetande om vad nästa låt har att bjuda på. Den röda tråden som binder ihop plattan är tveklöst Toves röst. Hon experimenterar vilt och sjunger ut på ett sätt som vi aldrig hört henne göra förut. Tidigare har röstläget varit viskande och mystiskt men i låtar som Hardcore blir Styrkes stämma ett mäktigt musikaliskt verktyg. Det här är helt klart en platta ämnad för världsscenen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.