Say you, say me var typ den största anledningen att se kalla kriget-filmen Vita Nätter från 1985. Med låten fick den då omåttligt populäre Motown-artisten Lionel Richie att kamma hem stora framgångar världen över. Den var både etta i USA och i Sverige, när den släpptes här några månader senare och intog förstaplatsen på singellistan som första låt 1986.

Följ på Apple Music

Inte nog med att låten gick som tåget ut ifrån skivbutikerna, Say you, say me kammade även hem en Academy Award för bästa originallåt i en film samt en Golden Globe i samma kategori.

Låten i sig fanns faktiskt inte med på soundtrack-albumet till filmen i och med att Motown inte ville att låten skulle få släppas på annat skivbolag, så det var med andra ord bara som singel man kunde uppleva låten innan Richie släppte sitt album Dancing on the Ceiling året därpå. Kan ju i och för sig varit en anledning att singeln sålde såpass bra och så länge. Men visst, att det är en fantastik låt har väl en del inverkan också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011