Say you, say me var typ den största anledningen att se kalla kriget-filmen Vita Nätter från 1985. Med låten fick den då omåttligt populäre Motown-artisten Lionel Richie att kamma hem stora framgångar världen över. Den var både etta i USA och i Sverige, när den släpptes här några månader senare och intog förstaplatsen på singellistan som första låt 1986.

Favoriter Apple Music

Inte nog med att låten gick som tåget ut ifrån skivbutikerna, Say you, say me kammade även hem en Academy Award för bästa originallåt i en film samt en Golden Globe i samma kategori.

Låten i sig fanns faktiskt inte med på soundtrack-albumet till filmen i och med att Motown inte ville att låten skulle få släppas på annat skivbolag, så det var med andra ord bara som singel man kunde uppleva låten innan Richie släppte sitt album Dancing on the Ceiling året därpå. Kan ju i och för sig varit en anledning att singeln sålde såpass bra och så länge. Men visst, att det är en fantastik låt har väl en del inverkan också.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.