Jo, det är lite meta att bloggen Popmuzik skriver om låten Pop Muzik. Men klart att man måste göra ett nostalgiinlägg om låten som ändå ligger till grund för bloggens namn.

DOLBY ATMOS

Det var 1979 som den brittiske musikern Robin Scott släppte albumet New York–London–Paris–Munich under artistnamnet M. Från det kom just singeln Pop Muzik, där vi alla snackar om popmusik. Folk från New York, London, Paris och München. Shoobie, doobie, do wop.

Låten blev just en succé världen över.
Etta i länder som Australien, Sydafrika, Sverige, Danmark, Västtyskland, Kanada och USA. I hemlandet lyckades den dock aldrig nå förstaplatsen utan där fick låten nöja sig med en hedrande andraplats.

Låten har sedan den släpptes återlanserats ett antal gånger.
Bland annat 1989, samt en remixplatta med låten släpptes 2004 inför låten 25-årsjubileum. Den innehåller min favoritremix på låten, nämligen Steve Osbournes version som U2 även använde under deras PopMart-turné 1997. Fast då var det Bono som sjöng den. I detta fall är det originalet till Osbournes tranceiga produktion. Lysande!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011